Yeşilay Genel Başkan Balcı, Kaymakam Demir`den Destek İstedi

Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’i ziyaret ederek destek istedi.

Yeşilay Genel Başkan Balcı, Kaymakam Demir`den Destek İstedi
Başkan Balcı, Yeşilay yetkilileri ve çalışanlarının işinin çok zor olduğunu ifade ederek, “En büyük mücadeleyi devlete karşı veriyoruz.” dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’i ziyaret eden Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı’ya Kaymakam Demir, “En büyük destekçiniz benim, ben de Yeşilay hizmetkarıyım, şimdiye kadar görev yerlerimde en büyük gayret sarf ettiğim alanlardan biri de Yeşilay için yaptığımız hizmetlerdir.” şeklinde konuştu. Kaymakam Demir, şimdiye kadar sigara içmediğini, çalıştığı mekanlarda da içtirmediğini ifade etti. Alkol almadığını, alanlarla da mücadele ettiğine işaret eden Demir, bu mücadelesini bundan sonra da sürdüreceğini kaydetti.

Yeşilay Genel Başkanı Muharrem Balcı, yeni nesil gençlerinin bugünün şartlarında tehlike ile daha da karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Sigara içme ve başlama yaş ortalaması artık 10 yaşa kadar düştü. Alkolde 13`e düştü. Uyuşturucuya başlama yaşı 14`e düştü. Demek ki sadece kendilerine zarar vermiyorlar, herkese zarar veriyorlar. Şu anda en büyük mücadelemiz bunu engellemeye çalışmak. Daha geniş bir yelpazede daha sağlıklı argümanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Burada da bizim önemli dayanaklarımız var. Başta sizler olmak üzere kamu kurumu yöneticileri ve basın mensupları olmak üzere önemli partnerlerimize ve destekçilerimize ihtiyacımız var. Ama bir yandan da en büyük mücadeleyi devlete karşı veriyoruz. Yani devletin sigara, alkol, kumar, uyuşturucu konusunda bürokratik zafiyetleri var. Devlet dediğimiz işte bizlerden, insanlardan oluşuyor. Yeşilay iki cephede mücadele veriyor. Hem insanlık düşmanlarına karşı zehir tacirlerine karşı mücadele veriyoruz, hem de devletin yanlışlarına karşı. Bizim işimiz zor ama işimizi sizler kolaylaştırıyorsunuz.” dedi.