Milletvekili Gürkan: Öğretmenlerimiz Her Türlü Saygıyı Hak Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, geleceğin mimarları olan öğretmenlerin her türlü özen ve saygıyı hak ettiğini söyledi.


24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Fatoş Gürkan, "Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur" ifadesini kullandı.

Gürkan, mesajına şunları kaydetti: “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biridir. Öğretmenlerin kendilerine verilen bu kutsal emaneti yücelten kişidir. Her 24 Kasım`da içtenlikle hatırlanarak öne çıkan öğretmenlerimiz, yapıcı, insan haklarına saygılı ve özverili kişilerdir. Öğretmen Cumhuriyet değerlerini bilen, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bir ulus olmamız için eğitim uygulamasına ve tüm ülkemizin bütününe yayılması için çalışır. Onlar her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olan öğretmenlerimizin bu anlamlı günde öğretmenler gününü kutlar, başta baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile anıyorum.”