Bombalarla Yakalanan Dernek Başkanı: Bunları Bana Devlet Verdi

Malatya’da 3 el bombası ile 7 dinamit lokumu bulundurmak ve yağma suçlarıyla yargılanan Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, 13 yıl JİTEM adına çalıştığını, bombaları kendisine devlet görevlilerinin verdiğini söyledi.


Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği’nde 3 el bombası ile 7 dinamit lokumunun ele geçirilmesi, mağdur Osman Toraman, Ersin Emre’nin gasp edilmesi iddialarıyla ilgili davanın duruşması, sanıklar hakkında daha önce verilen kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından Malatya 1. Ağır Ceza Mahmekesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Veysel Şahin, Cengiz Ertem, Önder Ateş ile tutuksuz sanıklar Ahmet Alper ve Tahir Kaygısız hazır bulunurken Nurettin Okyay ile Mehmet Ataş tanık olarak dinlendi.

"13 YIL JİTEM ADINA ÇALIŞTIM"
Tutuklu sanık Veysel Şahin, yağma suçlamasıyla ilgili mahkemede yaptığı savunmada, Kerkük Kardeşlik Derneği başkanı olduğunu, tutuklanıncaya kadar 13 yıl JİTEM için, daha sonra da Jandarma İstahbarat Teşkilatı için çalıştığını söyledi. Çalışması süresince PKK ile sürtüşmesi olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: "Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, ‘PKK’nın eski gaz lambaları ile eski radyo ve televizyonlarda bulunan civaları toplayarak bununla jamerlere de yakalanmayan bomba ürettiğini’ söyledi. 2. Ordu İstihbarat Başkanı tarafından da bu söz konusu lamba, televizyon ve radyoları toplama işi verildi. Böylece alıcıların bize gelmesini sağlayacaktım. ‘Elimizde bu malzemelerin bulunduğu’ şeklinde konuşma yaptım. Bunun ardından köye alıcı olarak biri Suriye uyruklu 3 kişi geldi. Gelenlerden biri ‘bunları partinin isteği doğrultusunda topladıklarını’ söyledi. Parti diye kast ettiği PKK terör örgütüdür. Bu konuşmayı yapan kişiyi sinirlenerek dövdüm."

"BOMBALARI DEVLET VERDİ"
Daha önce Jandarma ile arasının, kanunsuz dinlemeleri ihbar ettiği için açıldığını açıklayan Şahin, evinde ele geçirilen 3 el bombası ile 7 dinamit lokumuyla ilgili de ilginç iddialarda bulundu. Operasyonun derneği kapatma, Jandarma Alay Komutanı aleyhinde konuştuğu için kendisini zor duruma düşürmek için gerçekleştirildiğini Şahin, "Operasyon tamamen bir organizasyon, senaryo sonucu gerçekleşmiştir. Evimde bulunan el bombalarını bana devlet verdi. Bu nedenle bulundurdum. Ancak ben bu el bombalarını kullanmadım, taşımadım. Operasyon emrini veren İl Jandarma Komutanı (emekli Albay M.Ü.) ile yine organizasyonu yapan Haydar Yeşil cezaevindedir. İl Jandarma Komutanı kendi aleyhine olan belgeleri dernek baskınında yırtmıştır. Evimde şifreli çanta vardı. İçinde gizli belgeler vardı. Bu çantam alay komutanına götürülmüştür. Aramaya ilişkin video görüntüleri mahkemeye gönderilmedi. Olay tamamen komplo. Tahliyemi istiyorum." diye konuştu.
Diğer tutuklu sanıklar da delillerin toplandığını belirterek tahliyelerini talep etti. Cumhuriyet Savcısı, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin tam olarak toplanmamış olması nedeniyle tutuklu sanıklarının tutukluluk hallerinin devamını istedi. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verirken davayı 9 Şubat 2012’ye erteledi.