Olta Balıkçıları Kıyıda Tekne İle Avlananları Görünce İsyan Etti (özel)

Karaköy sahilinde olta ile balık tutan bir grup vatandaş, kıyıda ağ atıp tekne ile avlanan balıkçıları görünce durumu deniz polisine bildirdi.

Balıkçılar ağı toplayana kadar sahil polisi gelmeyince vatandaşlar isyan etti. Düzensiz ve kaçak avlanma yüzünden İstanbul Boğazı’nda ve Marmara Denizi’nde balık kalmadığını söyleyen vatandaşlar, oltaların boş çekilmesini de buna bağladı.
Düzenli olarak balık tutan bir grup arkadaş Karaköy sahiline balık tutmak için geldi. Oltalarını suya atmak için hazırlanan şahıslar, kıyıya 50 metre mesafede tekne ile ağ atarak avlananları görünce durumu polise bildirdi. Uzun süre beklemelerine rağmen deniz polisi kıyıya gelip ağ atan balıkçılara müdahale etmedi. Bu durum olta balıkçılarını isyan ettirdi. Boğazda ve kıyıya 50 metre mesafede ağ atarak balık avlamanın yasak olduğunu anlatan olta balıkçıları, “Bu tür kaçak avlanmalar yüzünden Marmara Denizi’nde ve İstanbul Boğazı’nda balık kalmadı. Balıklar henüz büyümeden ağ ile topluyorlar.” dedi.
Oltaların boş çekilmesini de ağ ile istavrit avlanmasına bağlayan olta balıkçıları, “Daha önce polis bize ‘kıyıda tekne ve ağ ile balık avlayanları görürseniz ihbar edin demişti’ ancak ihbar etmemize rağmen duruma müdahale eden olmadı.” şeklinde konuştu.