Gümüşhane Valiliği`, Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Van ve çevresinde meydana gelen depremin ardından yaraların bir an önce sarılması için yardım kampanyası başlatıldığını söyledi.

Gümüşhane Valiliği`, Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Valilik bünyesinde kampanyadan sorumlu bir kurul oluşturulduğunu kaydeden Vali Mayda, belediyeler ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların belirlenen banka hesap numaralarına doğrudan aktarılacağını, gerçek ve tüzel kişiler ile sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve birliklerin de belirtilen hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerini ifade etti.
İlçe Kaymakamlıklarının da benzer uygulamaları yapacaklarını kaydeden Vali Mayda, “Yardım toplama faaliyetinin amacına ulaşması için İlçe Kaymakamları, il, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri, oda ve birlik başkanları konu üzerinde titizlikle durarak herhangi bir aksaklığa meydan vermeyeceklerdir. Yapılan yardımların bir listesi Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Dernekler Müdür Vekili İhsan Altuntaş ve İl Yazı İşleri Müdür Vekili Ruşan Kalaycı’dan oluşan komisyona bildirilecektir. Benzer acıları daha önce yaşamış olan halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına inancımız tamdır.” diye konuştu.