`allah`ın Sadık Kulu: Barla` Filmine Büyük İlgi Gösterimi Uzatacak

`Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filmi Nevşehir’de büyük ilgi görünce sinemalarda 3 hafta olarak öngörülen vizyon günleri en az bir hafta daha uzayacak.

`allah`ın Sadık Kulu: Barla` Filmine Büyük İlgi Gösterimi Uzatacak
Sinema salonu yetkilileri, bütün seansların hemen hemen dolu olarak verildiği filme ilginin devamı halinde, sürenin daha da uzayabileceğini söyledi.

`Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filmi, Nevşehir’de, yaklaşık 2 hafta önce Damla ve Forum Kapadokya sinema salonlarında vizyona girdi.

Türkiye`de `motion capture` tekniğiyle çekilen ilk uzun metrajlı 3D animasyon filmi olan "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" Nevşehirli izleyicilerinden tam not aldı. Nevşehir`de yoğun ilgi ile karşılanan film için sinema salonunu dolduran vatandaşlar, senaryo ve animasyon kalitesi olarak son derece doyurucu olduğunu ifade ettiler.

`Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filmi Bediüzzaman Said Nursi`nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden 1927-1934 yılları arasındaki Barla hayatını anlatıyor.
Bediüzzaman Said Nursi`nin sıkıntılı, çile ve mücadele dolu hayatının en çarpıcı dönemlerinden biri olan Barla hayatını animasyon türüyle beyazperdeye aktaran `Allah`ın Sadık Kulu: Barla`, Anadolu`nun ücra bir köşesine tecrit edilmeye çalışılan bir alimin, iman hakikatlerine dayanarak sonradan bütün dünyayı saran bir muhabbet ve adanmışlık hikayesini ele alıyor.
Film, her ne kadar animasyon tarzında olsa da, gerek kahramanı, gerekse anlatım tekniği ile küçük büyük herkesin ilgisini çektiği ifade edildi. Nevşehir`de filmi şu ana kadar 4 binin üzerinde kişinin izlediği, bu sayının 10 bin kişiyi aşmasının beklendiği belirtildi.

Filmin gösterildiği Damla Sineması yetkilisi Sezer Ünal, filme olan ilginin büyük olması nedeniyle günlük 4 olarak planladıkları seansları beşe çıkardıklarını ve bütün gösterimlerde salonun dolduğunu söyledi.

`Allah`ın Sadık Kulu: Barla` filmine Nevşehirlilerin ilgisinin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Ünal, bu filmin Nevşehir’de sinema kültürünün artmasına da büyük katkısı bulunduğunu gözlemlediklerini de sözlerine ekledi.