Yanan Çadırdan Yaralı Kurtarılan Mikail De Hayatını Kaybetti

Van`da iki kardeşin hayatını kaybettiği çadır yangınından ağır yaralı olarak kurtarılan 12 yaşındaki Mikail Tolukan da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.



Van`ın Bostaniçi Beldesi`ne bağlı Karpuzalan Köyü`nde dün gece Tolukan Ailesi`ne ait deprem çadırında meydana gelen yangından yaralı olarak kurtarılan 12 yaşındaki Mikail Tolukan da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mikail Tolukan, kardeşleri 8 yaşındaki Bahar ve 4 yaşındaki İsmail Tolukan yanarak hayatını kaybettiği çadır yangınından ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

Mikail, ambulans uçak ile hemen Ankara`ya getirilip Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Vücudunun yüzde 95`i yanan Mikail için hastanenin yanık yoğun bakımındaki doktorlar seferber oldu. Ağız ve burundan nefes alamadığı için boğazına delik açılan ve vücudunda oluşan derin yanıklar sebebiyle şuuru kapanan Mikail`e yoğun bakımda antibiyotik ve serum tedavisi uygulandı. Sağlık durumunu normale döndürmek isteyen doktorların yanan derilerini ameliyatla gevşetme tedavisine gitmesine rağmen tedaviye cevap vermeyen Mikail, hayatını kaybetti.