Medvedev ve Putin’in Bu Kış Ayakları Üşümeyecek

Kremlin’de gerçekleşen emekli ve gaziler toplantısında 77 yaşındaki Rimma Kostina, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin ve eşlerine yün çorap hediye etti.

Aralık ayında yapılacak parlamento seçimleri ve Mart 2012’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan Rus basını, iki liderin "bu kış ayaklarının üşümeyeceği" yorumunda bulundu.

Rusya’nın çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık 30 emekliyi ağırlayan Medvedev ve Putin, toplantı sonrasında sürpriz hediye aldı. Konukları selamlayarak konuşmaya başlayan Medvedev, “Habarovsk kentine ziyaretim sırasında Mihail İvanoviç Belov bana şöyle önermişti: Siz çeştli kategorideki vatandaşlarla görüşüyorsunuz, fakat en önemli ve büyük sosyal kategorideki insanlar emekli vatandaşlar sayılmakta. Bu arada kendisi de burada bulunuyor. Ve biz Vladimir Vladimiroviç’le (Putin) sizleri misafir olarak ağırlamayı kararlaştırdık. Bir şeyler söylemek ve konuşmak gibi arzunuz varsa buyurun lütfen” çağrısı yaptı.

Putin de emekli vatandaşları selamlayarak, “Tabii ki gazi ve emekli vatandaşlarımızın hepsini Kremlin’e davet etmemiz mümkün değil. Ne Kremlin ne de Moskova’daki Beyaz Evimize 38 milyonluk yaşlı insanımız sığmaz” diyerek güldü. Putin herkesin derdini dinlemeye hazır olduğunu da aktardı.
Görüşmede emekliler eski Sovyet dönemini nostaljiyle anlatırken, Başbakan da eski SSCB ve çarlık Rusya`sının dağılmadan önceki halini günümüz Rusya’nın durumuna benzetti. Putin, durumdan yararlanmaya çalışan popülistlerden uzak olmaya çağırarak, “Sovyetler bildiğim kadarıyla Aralık’ta dağıldı. Bizim iki ağır dönemimiz oldu. Çar gitti, korkunç olaylar başladı ve sonrasında 1991” dedi. Bunun üzerine Medvedev gülerek, “Bir yüzyıl için bunlar çok fazla. Vladimir Vladimiroviç, sorumluluktan kaçmadığımızı ima ediyor” diyerek destek verdi.

Görüşmenin sonunda Naryan-Mar kentinden gelen emekli bayan Kostina, Medvedev ve Putin’le eşlerine getirdiği yün çorapları uzatarak, “Tüm emekliler adına sizlere hediyemiz olsun. Kış geliyor, her zaman sizi sıcak tutsun!” dedi. Medvedev ve Putin de emekli bayanı öperek teşekkür etti.