Karlısu Halkı 2b Yasasını Umutla Bekliyor

Daha önce orman olan ancak orman vasfını yitirerek üzerine tarla, bağ, bahçe ve evler yapılan arazilerin kullanıcılarına satışını öngören yasa, bu arsalar üzerinde yıllardır ruhsatsız konutlarda yaşayanları umutlandırdı.

Karlısu Halkı 2b Yasasını Umutla Bekliyor

Türkiye genelinde 2 B arazisi olarak gözüken 153.479 hektar alanın bin 473 hektarı Hatay’da bulunuyor. Hatay’da bulunan 2 B arazileri en çok Karlısu Beldesi, Gülderen ve Hassa ilçelerinde yoğunlukta.

Karlısu Beldesinde bu alanların uzun yıllardır kendileri tarafından kullanıldığını belirtirken şimdiye kadar neden böyle bir çalışma yapılmadığına da anlam veremediklerini söylüyorlar.
2 B arazisi üzerinde evi ve tarlası olan Mehmet Doğru bu arazilere ev yapanların buraları benimsediklerini aktararak, “Aslında çok geç kalınmış bir karar, şimdiye kadar bunların yapılması gerekirdi. Çünkü buradaki herkes sahiplenmiş arazilerini, oturuyorlar, ekiyorlar, dikiyorlar, evler inşaatlar yapıyorlar, ama ellerinde bir tapu yok alamıyorlar yani, veya ruhsat da alamıyorlar. İnşaat yaparken kendi yerlerine öylece yapıyorlar, elektriği suyu devlet götürüyor ama tapu yok. Ödemeler nasıl olacaksa devlet onu düşünmüştür. İnsanlara nasıl faydalı olacaksa bunu neticelendireceklerdir yani, ama peşin alır ama taksitlendirir ama kimi ücretini farklı şekilde öder, bir şekilde yani bunu yapacaklardır. Bu tapular şart insanlara.” dedi.

Doğru devletin kendilerine tapu vermesinin gerekli olduğunu zaten yasak da olsa bir şekilde kendilerinin bu araziler üzerinde yeni evler inşa etmeye devam ettiklerini söyleyerek, “Devlet bize müsaade etse de etmese de bu yöredeki herkes için geçerli buradaki inşaatlar yapılıyor aynen bu şekilde yani. Buradaki bütün insanların hepsinin ruhsatları yoktur, çünkü yerin tapusu yoktur. Belediye ve jandarma ekipleri gelip gidiyor ama ekipler gözükmez olduğu anda tekrar çalışmalar başlıyor. Ama burasının tapusu olsa gideriz her şeyimizi resmi şekilde hallederiz” şeklinde konuştu.
2 B arazisi üzerinde evi ve ahırıyla birlikte bahçesi de olan Ali Güzeloğlu ise “Çok güzel bir şey. Tapusuz herkes yerini kullanıyordu ama kredi çekecek olsak, iş yapacak olsak kimse para çekemiyor, bir şey yapamıyor, ama daha güzel olacak inşallah bu yasayla birlikte. Tapularını herkes alırsa bu yasa çok güzel olacak bizim için.” ifadelerini kullandı.
2 B arazisi üzerinde evi ve tarlası olan 2 B arazilerinin sahiplerine satışının ve tapu verilmesinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği bildirilirken birçok banka da 2 B arazilerinin satışında kullanılmak üzere tüketici kredisi paketleri hazırlanıyor.