`denizli’de Doğal Afetler` Sergisi Açılıyor

Doğal afetler ve risklerden korunma konusuna halkın dikkatini çekmeyi amaçlayan Denizli Belediyesi, “Denizli’de Doğal Afetler” adı altında bir sergi düzenliyor.

`denizli’de Doğal Afetler` Sergisi Açılıyor
Sergide, Osmanlı Devleti döneminde şehirde meydana gelen, çok sayıda can ve mal kaybına yol açan felaketlere ilişkin arşiv belgeleri yer alacak. Binlerce arşiv belgesi taranarak oluşturulan sergi, 21 Kasım 2011 Pazartesi saat 12.30’da, Turan Bahadır Sergi Salonu’nda açılacak.

Sergiye ilişkin bilgi veren Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, geçmişten dersler çıkararak gelecekte daha donanımlı olunması gerektiğinin altını çizmek istediklerini söyledi. Otaklı, “Bu sergi, geçmişteki doğal afetlerin Denizli’de ne tür bir etki bıraktığını gözler önüne sermek için düzenlendi. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Denizli’de doğal afetlerden kaçınamayız. Yapmamız gereken, halkımızı afetlere karşı bilinçlendirmek. Sergide örneğin 19 Kasım 1717’de 6 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan büyük depremden sonra Denizli’nin ileri gelenleri tarafından Sultan 3. Ahmet’e gönderilen dilekçeden tutun da geçmişte yaşanan afetlere ilişkin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış dökümanlar ve fotoğraflar yer alacak.” dedi.