‘allah`ın Sadık Kulu Barla’ Filmi Kars`ta Büyük İlgi Görüyor

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin hayatını anlatan "Allah`ın Sadık Kulu Barla" filmi, Kars şehir sinemasında büyük ilgi görüyor.

‘allah`ın Sadık Kulu Barla’ Filmi Kars`ta Büyük İlgi Görüyor


Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin hayatını anlatan "Allah`ın Sadık Kulu Barla" filmi, Kars`ta büyük ilgi gördü. Filmin gösterime girmesinin ardından Kars il ve ilçeleri ile çevre illerden gelen vatandaşlar filmi izlemek için sinemaya akın etti. 4 Kasım`da gösterime giren filmi bu güne kadar Kars`ta 3 binin üzerinde kişi izledi. 24 Kasım`a kadar gösterimde olacak olan filme talep olması halinde sürenin uzatılacağı öğrenildi.

Türkiye`de Motion Capture tekniğiyle çekilen ilk uzun metrajlı animasyon filmi Allah`ın Sadık Kulu Barla, Anadolu`nun ücra bir köşesinde tecrit edilmeye çalışılan bir alimin iman hakikatlerine dayanarak, sonradan tüm dünyayı saran bir muhabbet ve adanmışlık hikayesini ele alıyor.

Film, her ne kadar animasyon tarzında olsa da, gerek kahramanı, gerekse anlatım tekniği ile küçük-büyük herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Kars`ta gösterime girdiği ilk günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılanan film Kars sinema salonunda günde 2 seans olarak oynatılıyor.

Kars Şehir Sineme Cine Cafe sorumlularından Altan Altan, "04 Kasım`da gösterime giren film 24 Kasım`a kadar gösterimde olacak. Talep olması halinde süre daha da uzatılacak. Halkımızın filme olan ilgisi bizleri de sevindiriyor. Filmin gösterime girmesinden itibaren Kars Şehir Sinemasında vatandaşlarımız filmi ilgiyle izliyor. İzleyici sayısının ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz. " dedi.

Diğer taraftan filmi seyreden vatandaşlar duygulu ve heyecanlı anlar yaşadıklarını ve filmin kendilerini bambaşka alemlere, duygulara götürdüğünü ifade ediyorlar. Filmi seyreden Ali Yıldırım, çekim tekniğini çok beğendiğini ifade ederek Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin hayatını ve çektiği zorluğu anlama açısından filmin önemli olduğunu söyledi.