Silahlı Saldırıda Yaralanan İranlılar, Bitlis`te Tedavi Altına Alındı

Van`ın Erdiş ilçesi yakınlarında İran plakalı bir yolcu otobüsüne kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 6 İranlı yolcu, Bitlis’teki hastanelerde tedavi altına alındı.


Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Van`ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesi yakınlarında İran plakalı bir yolcu otobüsünün plakası belirlenemeyen bir araç tarafından durdurulmaya çalışıldığını, ancak otobüs durmayınca silahla ateş açıldığını bildirdi. Saldırıda İran uyruklu 6 kişinin yaralandığını belirten Vali Yılmaz, yaralılardan 2`sinin Adilcevaz Devlet Hastanesi`ne, 1’inin Tatvan Devlet Hastanesi`ne ve 3`ünün de Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığını açıkladı. Bitlis’te tedavi altına alınan 3 yaralıdan 2’sinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.
Saldırıda 2 bacağından yaralanan Fahlemez Feti (25) isimli İranlı, Tatvan Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Reha Sermed Aygören, yaralıya ilk müdahalenin hastanede yapıldığını ve yaralının her iki bacağına 2 kurşun isabet ettiğini söyledi. Kurşunların, yaralının bacaklarından çıkarılmadığını anlatan Aygören, “İran uyruklu yaralı bize dün gece 03:00 sıralarında geldi. Hastamıza ortopedi doktorumuz tarafından gerekli müdahale yapıldı. Yaralı hastamızın bacaklarında 2 kurşun ratlandı. Ancak ortopedi cerrahımız kurşunların hastaya herhangi bir şekilde zarar vermeyeceği için kurşunları çıkartmadı. Genel olarak hastamızın sağlık durumu iyi durumdadır. Şu anda zaten servise aldık tedavisi burada devam edecek.” diye konuştu.

Otobüste 45 İranlının bulunduğunu ifade eden yaralı Fahlemez Feti ise şunları anlattı: "Her şey bir anda oldu. Ne olduğunu anlamadık bile. Tek gördüğümüz şey, bir aracın otobüsü durdurmaya çalıştığı ve şoförün de tehlikeyi fark etmesiyle durmadığıydı. İçinde kaç kişi olduğunu görmediğimiz bir araçtan otobüse rastgele ateş açıldı."