Eroğlu, Tbmm İdare Amiri Uslu`yu Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC`nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına TBMM`yi temsilen katılmak amacıyla adada bulunan TBMM İdare Amiri Salim Uslu`yu kabul etti.

Değerli bir dostunu, TBMM`yi temsilen ağırlamaktan duyduğu memnuniyete vurgu yaparak, Uslu`ya yeni görevinde başarılar dileyen Eroğlu, Anavatan Türkiye`nin kutlamalarda üst düzeyde temsil edilmesinin, Anavatan`ın KKTC`ye sahip çıkmasının bir göstergesi olduğunu söyledi. TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in sevgi ve saygısını ileterek başladığı konuşmasında, büyük bir heyecanla kutladıkları ortak bayramın Kıbrıs Türkü`nün geleceğine, refahına ve barışa katkısı olması temennisindebulundu. Uslu, "KKTC, sizin liderliğinizde, çözüme taraf olma konusundaki kararlılığını her fırsatta dile getiren ve dünyanın dikkatini çeken bir konuma gelmiştir" dedi.

Kıbrıs Türk tarafının çözüme yakın ve yatkın politikalarına karşılık gerekli ilgi ve katkının uluslararası kuruluşlar tarafından yapılmadığını kaydeden Uslu, Kıbrıs Türk halkının 26 Nisan`dan beri vermiş olduğu kalıcı barışa yönelik iradesinin uluslararası kuruluşlardan beklenen karşılığı görmemesini üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Uslu, "Çözüme yatkın ve yakın olan irade, özellikle izolasyonlarla cezalandırılıyor. Bu, insan hakları bakımından son derece yanlış ve dünya kamuoyunun vicdanını rahatsız eden bir konudur. Bütün bu zorlukları sizin liderliğinizde KKTC Devleti ile TC Devleti birlikte göğüsleyecektir" dedi. Türkiye devletinin KKTC`ye ilişkin açık ve net politikalarının, KKTC`yi; halkına müreffeh ve özgür yaşam koşulları sağlayan saygın bir ülke olarak dünya milletleri ailesinin saygın bir üyesi olarak yaşatmaya yönelikolduğunu kaydeden Uslu, Türkiye devletinin ekonomik ve sosyal imkanlarıyla politik tercihlerinin, Kıbrıs Türk halkının tercihleriyle birebir örtüştüğünü söyledi. Uslu, ziyaretinde KKTC`deki gelişmeleri yakından izleme fırsatı yakalayacağına işaret ederek, bir sendikacı olarak çok sık geldiği ve de yurttaşı olduğu KKTC`nin gelişmesinden sadece TBMM olarak değil, şahsen de büyük heyecan duyduğunu belirtti.

Salim Uslu konuşmasının sonunda, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu`na TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in kutlama mesajını iletirken, Eroğlu da Uslu`ya Cumhurbaşkanlığı anı tabağı hediye etti.
Kaynak: İHA