Aydın’da Diyabet Haftası Etkinlikleri

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Diyabet Haftası nedeniyle açtığı çadırda vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü ve beslenme eğitimi veriyor.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ve Diyabet haftası etkinlikleri kapsamında Aydın merkez Atatürk Meydanı’nda sağlık çadırı açtı. Hafta dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli uzman doktorlar tarafından vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü ve diş taraması hizmeti verilen çadırda aynı zamanda diyabetten korunmak için dengeli ve sağlıklı beslenme yöntemleri anlatıldı. İlk günden yoğun ilgi gören çadırı ziyaret eden vatandaşlara görevliler tarafından Diyabet, KOAH ve diğer hastalıklarla ilgili olarak bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Diyabet Haftası’nda dünyanın en büyük sorunlarından birisi olan obeziteye karşı bilinçlendirme çalışmaları yapıldığına işaret eden yetkililer, “Dünyanın ve ülkemizin bir sorunu olan Diyabet’in ilkokuldan başlanarak yok edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yapılan çalışmanın başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye`de 10 milyondan fazla kişiyi etkileyen diyabet hastalığına karşı mücadele etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde `Diyabeti Durduralım` projesi başlatıldı. Diyabeti, mutlaka diyabet öncesi dönemde yani gizli şeker döneminde veya erken klinik dönem denilen henüz ortaya çıktığında saptamak gereklidir. Çünkü diyabet öncesi dönem ve yaşam kalitesini etkileyecek düzeyde organ bozukluğunun ortaya çıkmadığı şikayetsiz dönem denilebilecek toplam yaklaşık 10-15 yıllık süre göz önüne alındığında yaygın olarak görülen tip 2 diyabet çok sinsi seyreden bir hastalıktır. Gerek Türkiye gerekse dünyada diyabetin hızlı artışı düşünüldüğünde bu dönem büyük önem kazanmaktadır” dedi.
Kaynak: İHA