Cennetul Baki Kabristanına Ziyaretçi Akını

Medine`de, Mescid-i Nebevi`nin hemen yanıbaşında Hazreti Osman ve 10 bin sahabinin medfun bulunduğu Cennetul baki kabristanlığı ziyaretçi akınına uğruyor.

Cennetul Baki Kabristanına Ziyaretçi Akını
Cennet`ul Baki Mezarlığı, Mescid-i Nebevi`ye çok yakın bir noktada ve doğu tarafında yer alıyor. Hacıların, Medine`de ikamet ettikleri süre içinde, Hazreti Muhammed ve iki vezirinin kabirlerinin ziyaretten sonra, her gün Cennet`ul Baki Mezarlığı`nda yatan, sahabe-i kiramın ve diğer müslümanların kabirlerini ziyaret etmelerinin müstehab olduğu belirtiliyor. Bu kabristanda, yaklaşık onbin sahabinin medfun olduğu belirtilirken, İmam Müslim`in rivayet ettiği bir hadiste, Hazreti Muhammed`e gelen CebrailAleyhisselam`ın, "Ey Muhammed! Rabbin sana, ehli bakii ziyaret etmeni, onlar için mağfiretdilemeni emrediyor" dediği kaydediliyor.

Cennetul baki kabristanında Hazreti Ebubekir ve Ömer`den sonra bu ümmetin en hayırlısı olarak kabul edilen Osman bin Affan, Hazreti Muhammed`in oğlu İbrahim, Resulullah`ın kız kardeşi Rukıyye, Osman bin Maz`un gibi büyük sahabilerin kabirleri bulunuyor.

Peygamberin amcası Abbas`ın ayak ucunda Hazreti Ali`nin oğlu Hasan medfun bulunuyor.

Hatice ve Meymune dışında Peygamberin hanımları da burada medfundurlar. Bu kabristandapeygamberin halası Safiyye gibi daha nice büyük şahısların kabirleri bulunuyor.

Cuma günü olması sebebiyle sabah namazının ardından kabristana akın eden binlerce hacı, Hazreti Osman ve diğer sahabilere dua okuyarak, Allahu teala`dan niyaz ve temennide bulundular.
Kaynak: İHA