Atatürk’ün Kaldığı Oda Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Atatürk’ün 1930 yılında 21-25 Aralık tarihleri arasında Edirne’ye yaptığı ziyaret sırasında kaldığı Edirne Belediyesi Meclis Salonu`ndaki oda ziyaretçi akınına uğradı.

Atatürk’ün Kaldığı Oda Ziyaretçi Akınına Uğruyor
1978 yılında dönemin belediye başkanı Güngör Mazlum tarafından düzenlenen odada o gün kullanılan eşyalar aynen muhafaza ediliyor.

Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde Edirne`de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı önünde çelenklerin konulması ile saat 09.05’de bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Göndere çekilen bayraklar da yarıya indirildi. Anıt önündeki programın ardından törene katılanlar Atatürk’ün kaldığı Belediye Meclis Salonu`ndaki odayı ziyaret etti. Edirne Valisi Gökhan Sözer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri ziyaretin ardından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programda “Atatürk’ün asker kişiliği” ve “Atatürk’ü yeniden düşünmek” konuşmalar yapıldı. Program, öğrencilerin, Atatürk’ün hayatını anlattığı gösterinin ardından sona erdi.