Sivas’ta Kitap Kurtları Bilgisayar ve Altınla Ödüllendirildi

Sivas’ta Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, bilgisayar ve altınla ödüllendirildi.


İl Milli Eğitim Müdürü Adem Yıldırım’la birlikte dereceye giren öğrenciler Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti. Vali Kolat, öğrencileri tek tek tebrik ederek, ilk üçe giren öğrencilere diz üstü bilgisayar, 4, 5 ve 6. olan öğrencilere de altın hediye etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başlatmış olduğu ‘Türkiye Okuyor’ projesinin Sivas’ta da hayata geçirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Adem Yıldırım, eğitim öğretim dönemindeki ders yoğunluğu nedeniyle uygulamayı yaz aylarına da yaydıklarını söyledi.
Nisan ayında başlatılan proje kapsamında öğrencilerin yaz döneminde de kitap okumalarına imkan sağladıklarını belirten Yıldırım, liselerde binin üzerinde öğrencinin belirlenen 10 kitabı okuduğunu söyledi. İlçelerde dahil olmak üzere il genelinden 64 okulu temsilen 168 öğrencinin yarışmaya girdiğini kaydeden Yıldırım, dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istediklerini ifade etti.

Vali Ali Kolat da teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesinin kitaba olan yakınlığı ve dostluğu olumsuz etkilediğini, bu tür projelerle insanların tekrar kitapla yakınlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Okullarda her gün 20 dakika kitap okuma saatleri olduğunu hatırlatan Kolat, ancak bununla yetinmeyip özellikle öğrencilerin daha fazla kitap okumalarını sağlayacak yeni uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kitap okumanın, insanın ufkunu açıp genel kültürünü artıracağını belirten Kolat, kitabın insanın en güzel dostu olduğunu ifade etti. Vali Kolat, konuşmaların ardından yarışmada 70 netle birinci olan Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Sedanur Üner, 65,25 netle ikinci olan Sivas Lisesi öğrencisi Neslian Gürkan, 61 netle üçüncü olan Suşehri Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Zeynep Saraç, 59 netle dördüncü olan Prof. Dr. Necati Erşen Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Beyzanur Sena Yağız, 58,75 puanla beşinci olan Gültepe Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Akbulut, 57,75 puanla altıncı olan Gölova ÇPL öğrencisi Emrah Özer, 57,25 puanla yedinci olan Kangal Alacahan 80. Yıl Lisesi öğrencisi Gönül Alıcı, 54,25 puanla sekizinci olan Şarkışla Lisesi öğrencisi Nazire Atalay, 53,75 puanla dokuzuncu olan Kangal ATL ve METEM öğrencisi Büşra Polat ve yine 53,75 puanla onuncu olan Gültepe Anadolu Lisesi öğrencisi Dürdane Seven’e ödüllerini verdi.