Eti Gümüş`ten Çıkarılan 15 İşçi İçin Eylem Yaptılar

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şubesi`ne üye 15 kişinin, sendika üyesi oldukları için işten çıkartıldığı iddiasıyla 700 işçi eylem yaptı.

Eti Gümüş A.Ş önündeki eyleme Türkiye Maden-İş Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Ahmet Ateş de katıldı.


Sendika adına konuşan Şube Başkanı Ahmet Ateş, işletme ile herhangi bir problemin olmadığını, yapılan eylemin işletme ve işçilere sahip çıkmak olduğunu ifade etti. Ateş, şöyle konuştu: "Derdimiz işletmemize sahip çıkmak. Sağlıklı ortamlarda çalışmak ve örgütlü sendikal anlayışına geçmek. Burada örgütlenmeden dolayı yaklaşık 15 arkadaşımızın işine çeşitli bahanelerle son verildi. Bizim buradaki amacımız hukuksal anlamdaki haklarımızı kullanmak. Eylemimiz, arkadaşlarımız işlerinin başına dönene kadar devam edecek. Sendikamızın kapısını çalan işçi arkadaşlarımızın büyük bir bölümü Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şubesi Başkanlığına üyelik müracaatlarında bulundular. Anayasanın vermiş olduğu sendikal haklarını kullandılar. Kapımız hepimize açıktır. Bu hakkı kullanan bazı arkadaşlarımız çeşitli mazeretler üretilerek işlerinden çıkarılıyor. Bu düşünce içerisinde olanlar aleni anayasal suç işlemekteler, hele ki aranan bu hak alın terinin karşılığı ise ancak saygı duyulması gereken davranıştır. Çok şey istemiyoruz, emeğe, insan onuruna ve alın terine saygı istiyoruz. Anayasal haklarımızı kullanmaktan dolayı da cezalandırılmak istemiyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından sendika üyesi olan fabrika işçileri ile nizamiyeye gitmek isteyen yetkililer bir müddet güvenlik görevlileri ile tartıştı. Daha sonra 3 işçi temsilcisi, Eti Gümüş A.Ş yetkilileri ile işten çıkarıldığı iddia edilen 15 kişi için görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler çerçevesinde işten çıkarılan işçilerin en yakın tarihte işlerinin başına döneceğinin bildirilmesinin ardından eylem yapan işçiler fabrika içerisine girerek iş başı yaptı.