Et Makinesi İle Peynir Üretti, İnovasyon Ödüllerine Aday Oldu

Muratbey Peynirleri, Naturena serisinin ürünlerinden olan ‘Parmak Peynir’ ile İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın İnovasyon Ödülleri’ne aday oldu.

Et Makinesi İle Peynir Üretti, İnovasyon Ödüllerine Aday Oldu
Çörek otlu, fesleğenli ve barbekülü türleri bulunan Parmak Peynir, sosis makinesi modifiye edilerek üretildi.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, ticari getirisi olan inovatif ürünlerin Türkiye’ye önemli katkılar sunacağını belirtirken, “Biz de dünyada ilk ve tek olan ‘Parmak Peynir’ ile bu sene inovasyon ödüllerine adayız. Bizim Ar-Ge faaliyetlerimiz devam ediyor. Türkiye’de Ar-Ge’ye ve yenilikçiliğe verilen önemin daha da artması adına gereken katkıları sunmaya hazırız.” dedi.
Parmak Peynir için et teknolojisinden yararlandıklarını anlatan Erol, üretime dair “Sosis makinesi modifiye edilip makine patenti alınarak; sucuk lezzetinde çörek otlu, fesleğenli, domatesli, cipsli, barbekülü gibi ayrı lezzetlerde parmak peynirler ürettik.” açıklamasında bulundu.

İNCE SAÇ ÖRGÜSÜ ŞEKLİNDE PEYNİR DE ÜRETECEK
İnce saç örgüsü şeklinde yeni bir peynire odaklandıklarını bildiren Erol, patent başvurusunu da yaptıklarını kaydetti. Necmi Erol, bu peynirin seri üretiminin yapılacağı makinenin patentinin de Muratbey’e ait olduğunu aktardı. Ürünü üreten bir makinanın Türkiye’de başka bir örneği bulunmadığını dile getiren Erol, “Ayrıca tel peyniri yapımında klasik üretim yöntemini bırakarak, hem zaman hem de maliyet adına fayda sunarak verimliliği katlı konveyör makinesi firmamızın yeni patentini alacağı makineler arasında yer alıyor.” dedi.

İSO organizasyonu için başvurusu kabul edilen inovatif ürünler içinde en iyileri, değerlendirmelerin ardından 14 Aralık’ta yapılacak törenle ödüllendirilecek.