Doğanşehir İle Belde ve Köylerini Kalkındırma Derneği Kuruldu

Malatya`da, Doğanşehir ile Belde ve Köylerini Kalkındırma Derneği` kurularak, kurucu üyeler Kaymakam Barboras Baran`ı makamında ziyaret etti.

Doğanşehir İle Belde ve Köylerini Kalkındırma Derneği Kuruldu
Doğanşehir ile Belde ve Köylerini Kalkındırma Derneği Kurucu Başkanı Turan Canpolat ve üyeleri Vahap Küçük, İbrahim Güngör, Bilal Aksoy, Durali Zelyurt, Mehmet Sabancı, Süleyman Bilgili, Kaymakam Barboros Baran`ı makamında ziyaret ederek kurulan dernek hakkında bilgiler verdikten sonra derneğin tüzük dosyasını sundular

Derneğin Kurucu Başkanı Turan Canpolat, "Şuanda dünyada sivil toplum örgütleri çok ciddi bir misyon üstlenmiş, çok ciddi destekler bekliyor. Bu alanda Doğanşehir`in ciddi bir eksikliği vardı. Örneğin SODES Projeleri var Avrupa Birliği`nin destelediği projeler var, köylere, kırsal kesime dönük projeler var. Bu alanda Doğanşehir ilçesinin çok ciddi bir eksikliği vardı. Kendi bölgemizdeki Doğanşehir olur beldeler olur köyler olur buralardaki yardıma muhtaç olan insanlara ne yapabiliriz diye organizasyonlaryapacağız. İnsanlarımıza hayvancılık, çiftçilik ve ekonomi konusunda bilgilendirme bilinçlendirme konularında faaliyetlerimiz olacak" dedi. Kaymakam Barboros Baran `da, "Doğanşehir ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz en başta konulardan birisi sivil toplum kuruluşlarıdır. Doğanşehir sevdalısı çok insan var. Ancak örgütlenip bir araya gelme noktasında bazı organizasyon yada iletişim eksiklikleri var. Doğanşehir`i kapsayan ve Doğanşehirliyiz diyen herkesin işin içinde olduğunu hissettirmek adına en azından bu derneğin içerisinde oldular. Ben güzel işler yapılacağına inanıyorum" ifadelerini kaydetti.
Kaynak: İHA