Şizofren Şahıs 15 Gündür Kayıp

Manisa`nın Salihli ilçesinde 15 gün önce ortadan kaybolan 55 yaşındaki şizofren şahıs, ailesi tarafından her yerde aranıyor.

Şizofren Şahıs 15 Gündür Kayıp
Salihli`nin Sart kasabasında şizofreni hastası olduğu belirtilen 55 yaşındaki Sadettin Göktürk`ten yaklaşık 15 gündür haber alınamıyor. Şahsın eşi Hatice Göktürk, "Eşim geceleri dağdaki çobanların ışıklarını görüp, `Beni çağırıyorlar, gitmem lazım` dedikçe onu engellemeye çalıştık. Yaklaşık 15 gün önce akşamüzeri evden çıktı. Oğlum Ali Osman Göktürk, eşimi son anda görüp koluna girerek eve geri getirdi. Ancak eşim herkes uyuduktan sonra sessizce evden çıkmış. O geceden sonra dönmedi. Hastalığın ortayaçıktığı 2002 yılından bu yana Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi hekimlerince tedavi görüyordu. Şimdi 6 çocuğumla birlikte her yerde onu arıyoruz. Kendisini görenlerin insaniyet namına 0 534 7379076 nolu telefona haber vermelerini istiyoruz "dedi.

Hatice Göktürk, eşinin birilerine zarar vermesinden değil, kendisine zarar verilmesinden ve başına bir şey gelmesinden korktuklarını belirterek, "Çalışıp para kazanacak gücü yok. Hapları yanında değil. İlaç almadan aç susuz ne kadar dayanır bilemiyoruz. Bir yerlere sığınmadıysa yaşama sansı yok. Bir yere sığınsa polis ve jandarmaya haber verirlerdi. Çok korkuyoruz. Eşimin başına bir şey gelmeden onu bulmak, tedavi ettirmek ve yuvamıza geri getirmek tek dileğimiz" diye konuştu.
Kaynak: İHA