Türk Sinemasının Unutulmaz Karakterlerinden Muzaffer Tema Toprağa Verildi

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından Muzaffer Tema (92), İzmir`in Çeşme ilçesindeki Çakabey Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine az sayıda sanatçının katılması dikkat çekerken ailesi, "Bu bir vefasızlıktır." dedi.

Yaşamının son 10 yılını çok sevdiği Çeşme`de geçiren, Yeşilçam’ın en yaşlı ismi Tema, dün (4 Ekim) hayatını kaybetmişti. Tema için Ilıca Zekiye Boyacı Camisi’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Tema`nın eşleri Gülay Armen ve İnci Tema, Gülay Armen’den olan oğlu Alper Tema, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Erkin Koray, Erol Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muzaffer Tema’nın 26 yıllık son eşi İnci Tema, Türk bayrağına sarılı ve beyaz güllerin üzerinde "Kalbimizdesin" ibaresi bulunan tabutun başında dakikalarca gözyaşı dökerek, acısının büyük olduğunu dile getirdi. Eşinin son günlerini mutlu yaşadığını belirterek, "Çok güzel ve kaliteli bir yaşam paylaştık. Filmlerde görünen mutlu sahneleri, biz gerçekte yaşadık. Onu kaybetmek kolay değil, yokluğunu hissedeceğim. Son günlerini mutlu geçirdi; çok sevdiği konçertoları dinlettim, kulağına mutlu anılarımızı söyledim." şeklinde konuştu.

Beşinci eşi Gülay Armen de Muzaffer Tema ile hiç kopmadıklarını ifade ederek, "Çok üzüntülüyüm. Hiç kopmadık, devamlı iletişim halindeydik. Onun da ilk çocuğu benden, benim de ilk çocuğum ondandı. Arada çocuk olunca bağları koparamıyorsunuz." dedi.

İnci ve Gülay hanımlar, cenazeye sanat camiasından çelenk gönderilmediğini, taziye bildiriminin ise az olduğunu vurgulayarak, "Muzaffer Tema, Yeşilçam`ın en yaşlı ismiydi ancak böyle bir cenaze töreni ona reva değildi. O, Türk sinemasına büyük katkıları olan biriydi. Bu bir vefasızlıktır." serzenişinde bulundu.

Tema’nın tek çocuğu Alper Tema ise babasının Türk sinemasına sayısız katkıları olduğunu söyleyerek, "Üzüntüm çok büyük. Çocukken birçok filminin setine beni de götürürdü. Özellikle evlilik sahnelerinde babamı kıskanırdım. Cüneyt Arkın ile olan dövüş sahnelerinde ise üzülürdüm. Acımız büyük, onu özleyeceğiz." diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran Zekiye Boyacı Camisi İmam Hatibi, namazdan önce, "Muzaffer Tema, bizim gökyüzünde kayan bir yıldızımızdı. Benim de çok sayıdaki filmini seyrettiğim bir isimdi. Haberlerde duyarız, ‘Sanatçılar sahipsiz gitti.’ diye ancak bugünkü cenaze törenine yoğun bir iştirak görüyorum. Ne mutlu sizlere." dedi.

Çeşitli sebeplerden dolayı cenaze törenine katılamayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Bülent Ersoy ve Erol Atar’ın, Tema ailesine telefonla ulaşarak taziyeleri bildirdiği öğrenildi.