Vanlı Rus Gelin Olesya, Depremde Yaşadıklarını Anlattı

Van`da yaşayan Rus gelin Olesya Baycan, deprem anında yaşadıklarını Ria Novosti haber ajansına anlattı.

Vanlı Rus Gelin Olesya, Depremde Yaşadıklarını Anlattı
Müslüman olan Sibirya doğumlu Olesya, depreme yeni evlendiği eşi ile birlikte Van`ın köyünde yakalanmış.
Evlerinin enkazını gösteren Olesya, "Burada daha önce evimiz vardı ve ailece burada oturuyorduk. Deprem sırasında ev aniden sallanmaya başladı. Dışarı çıkmak için kapıyı açmak bile mümkün değildi. Kapıyı açarak kendimizi dışarı zor attık, geri baktığımızda ise evden sadece toz ve dumanın kaldığını gördük" dedi.

Olesya, depremde yaralanan eşinin yarasını sararken "Yeni hayata başlayacağız ve birbirimize bir şekilde yardım edeceğiz" diyor.


Haberde, Van`ın köylerinde insanların zor şartlarda yaşamak zorunda kaldıkları iddia ediliyor. Ajansa konuşan Cengiz Yılmaz adlı bir vatandaş, " Kış çok yaklaştı. Ama bizim çadırlarımız çok soğuk, soba da yok. Nasıl yaşacağız burada bilemiyoruz" diyor. Muhabire çadırdaki yatağında konuşan 70 yaşındaki Kudret İlhan da "Evimiz çöktüğü zaman ben içerideydim, korkunç dakikalar yaşadım" dedi.

Haberde komşu bir köyde vatandaşların devletten yardım beklemeden kendi çaresine baktığı kaydedildi. Köyde bir düğün sırasında depremin yaşandığı ve gelinin ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Rus ajansına konuşan damat Vanlı damat, "Gelin için dua ediyorum!" dedi.