Knox: "öldürmedim, Tecavüz Etmedim, Orada Değildim"

Cinayet suçlamasından İtalya`da hapis yatan ABD`li Amanda Knox`un temyiz duruşması bugün görülmeye başlandı.

Grup seks teklifini reddeden ev arkadaşını öldürmekle suçlanan Knox, kendi hakkındaki iddiaları reddederek serbest bırakılmayı talep etti. Duruşma kapalı oturumla devam ederken ilerleyen saatlerde kararın açıklanması bekleniyor.

24 yaşındaki Amanda Knox, 2007`nin Kasım ayında öğrenci olarak bulunduğu İtalya`da ev arkadaşı İngiliz Meredith Kercher`in öldürülmesi üzerine tutuklanmıştı. Knox`un İtalyan sevgilisi Raffaele Sollecito ile birlikte uyuşturucu kullanıp Kercher`e grup seks teklif ettiği, Kercher`in teklifi reddetmesi üzerine çiftin maktulü boğazını keserek öldürdüğü iddia edilmişti. 2009`da sonuçlanan davada Knox 26, Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bugün özgürlük için son şansları olan temyiz duruşmasına çıkan Knox ve Sollecito, haklarındaki suçlamaları reddederek serbest bırakılmayı talep ettiler. Knox, duruşmasında "Önüne gelenle yatan şuh bir kadın değilim, vahşi değilim. Öldürmedim, tecavüz etmedim, orada değildim. Evime ve hayatıma dönmek istiyorum. Yapmadığım bir şey için cezalandırılmak ve hayatımdan çaldırmak istemiyorum çünkü masumum" ifadelerini kullandı. Sollecito ise "Hapiste bulunduğum her gün ölümü hissettim. Hayatımda hiç kimseyezarar vermedim. Kendimi bu kâbusun içinde bulup uyanamadım" dedi. Hapse girdiğinde birkaç İtalyanca kelime bilen Knox`un geçen 4 yıl içerisinde İtalyancayı öğrenmiş olması dikkatleri çekti.

Öldürülen Kercher`in cesedi 2 Kasım 2007`de Perugia kentinde Knox ile paylaştığı evde bulunmuştu. Kercher`in boğazı kesilmiş olarak bulunan cesedinde 40`tan fazla yara izi vardı. Knox ve Sollicito`nun aldığı cezanın aceleyle verildiği ve soruşturmanın düzgün yönetilmediği yönündeki iddialar, İtalyan adalet sistemine yönelik eleştirileri başlatmıştı.

Knox`un cezasının müebbet hapse çevrilmesini isteyen savcılar ise duruşmada Knox`u aldatıcı bir yalancı olarak gösterdi. Bugün sonuçlanacak davada karar alınana kadar jürinin tartışma odasından çıkmaması gerekiyor.
Kaynak: İHA