Dadaş Film Festivali`nde Arkın ve Akın`a Onur Ödülü Verildi

6.

Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında sinema sanatçıları Filiz Akın ile Cüneyt Arkın`a Onur Ödülü verildi.


Erzurum`da bu yıl 6`ıncısı düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali`nde ödüller sahiplerini buldu. Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu`nda düzenlenen ödül gecesiyle Uluslararası Dadaş Film Festivali sona erdi.
Festivalde Cünet Arkın ve Filiz Akın`a `Onur Ödülü` verildi. Arkın ödülünü oğlu Kağan Cüreklibatur`un elinden aldı. Kağan Cüreklibatur, kendi kahramanın babası Cüneyt Arkın olduğunu söyledi. Cüneyt Arkın ise Türk gençlerinin kendi milli benliklerini korumasını ve başka milletlere özenmemesini isteyerek, "Biz Müslüman Türkler hak, adalet ve doğruluk götürdük. Amerika ise katliam yaptı Irak`ta." dedi. Arkın, Van`da meydana gelen depremin ise ülkede birlik ve beraberlik duygusunu canlandırdığını ifade ederek, "74 milyon tek yürek oldu." diye konuştu.
Filiz Akın ise onur ödülünü Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk`ten aldı. Akın, Arap Baharı`nda Türk filmlerinin etkisi olduğunu iddia etti.


Gecede diğer ödüller ise şöyle dağıldı:
En iyi Film : Gişe Memuru
En iyi erkek oyuncu : Sezai Aydın
En iyi kadın oyuncu : Esra Ruşan
En iyi müzik ödülü : Eylül filmiyle Doğan Duru
En iyi senaryo : Mahur Özmen
En iyi yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu
En iyi Kurgu : Gişe Memuru
Halk jüri ödülü : Türk Pasaportu
Jüri Özel Ödülü : Türk Pasaportu

Dadaş Film Festivali`nin organizatörü Nil Gürpınar ile Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ödülleri hak sahiplerine dağıttı. Gecede ayrıca organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür belgesi verildi.