Genç İstihdamındaki Sorunlar Tartışıldı

Diyarbakır`da, Kadın ve gençlerin istihdamında yaşanan sorunlar ve çözümüne yönelik politikaların tartışıldığı "Gençlik, İstihdam ve Yeni Yaklaşımlar Konferansı" gerçekleştirildi.

Genç İstihdamındaki Sorunlar Tartışıldı
Merkez Bağlar ilçe Belediyesi, `AB Değişim ve Gelişim İçin Genç Kadınlar Meslek Ediniyor` projesi kapsamında `Gençlik, İstihdam ve Yeni Yaklaşımlar` konferansına ev sahipliği yaptı. Kadın ve gençlerin istihdamında yaşanan sorunlar, mevcut engeller ve Türkiye`de gençliğe yönelik istihdam politikalarının hazırlanmasında uluslararası işbirliğinin irdelendiği konferans Bağlar Belediyesi Konferans Salonu`nda gerçekleştirildi. 3 oturum halinde gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr Gülay Toksöz, Prof. Dr. RecepVarçın, Meryem Özdemir, İdris Kardaş, Filiz Bedirhanoğlu, Erhan Yüksekol, Ozan Çakmak ve Berna Bayazıt konuşmacı, Dilek Adzız, Rezan Azizoğlu ve Melek Engin ise moderatör olarak katıldı. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, özellikle bölgede genç nüfusun önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Baran, "Eğitimsizlik, işsizlik-yoksulluk ve sosyal dışlanma bunlardan bazıları. Ama özellikle genç işsizliğinin boyutu, sorunların ağırlaşmasında önemli bir faktör. AB ülkelerinde eğitimin arması ileişsizlik oranları düşerken ülkemizde ise bu ilişki tam tersine işliyor. Genç nüfus arasında tam ve sürekli istihdam beklentisi olmadan, sosyal güvencesiz çalışmak gittikçe daha yaygın bir durum haline geliyor" dedi

Günümüz gençlerinin bugüne kadarki en eğitimli kuşağı oluşturmasına rağmen iş bulamadıklarını ifade eden Baran, konferansın toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımının, işgücü piyasasında etkili olmasını sağlamaya katkıda bulunacağını umduklarını belirtti.
Kaynak: İHA