Yaban Kuşlarının Göçü Başladı, Sapanca Gölü Göçmen Kuşları Ağırlıyor

Soğuklar sebebiyle besin bulamayan yaban kuşları, kuzey ülkelerinden göç etmeye başladı.

Yaban Kuşlarının Göçü Başladı, Sapanca Gölü Göçmen Kuşları Ağırlıyor
Sibirya ve Almanya`nın üst kısımlarından gelen çok sayıda göçmen kuş, Türkiye`nin önemli sulak alanlarından biri olan Sapanca Gölü`nde konaklıyor.

Kuzeyde soğukların artmasına paralel olarak ılıman iklime sahip güney ülkelerine doğru göç eden yaban kuşları, dinlenmek, barınmak ve üremek için Türkiye`deki sulak alanları tercih ediyor. Göç yolu üzerinde bulunan Sapanca Gölü de misafirlerini ağırlıyor.
Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Uzun, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, kuzeyde havaların soğumasıyla birlikte göçmen kuşların güneye doğru göç ettiğini söyledi. Göçün en yoğun olduğu dönemde olduklarını kaydeden Uzun, "Kuşların göçü eylül ortalarında başlar. Ekim en yoğun aydır. Kasım ortalarına kadar devam eder. Şu sıralar göç zamanı. Kuş gözlemek isteyen fotoğrafçılığa ilgi duyanlar için tam zamanı. Göçmen kuşları Sapanca Gölü, Poyrazlar Gölü ve Acarlar Longozu`nda bulabilirler." dedi.
Sapanca Gölü`nde 12 takımdan 28 familyaya ait 69 kuş türü tespit ettiklerini kaydeden Uzun, önceki senelerde kış döneminde transit göçer kuşlar da dâhil olmak üzere 17 göçmen kuşun gölde konakladığını ifade etti.