Göçmen ve Sigara Kaçakçıları Adliyeye Sevk Edildi

Samsun polisinin düzenlediği operasyonda bir kamyonun kasasında yakalanan 53 kaçak göçmen ile 145 bin 70 paket kaçak sigara ile ilgili gözaltına alınan 5 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Göçmen ve Sigara Kaçakçıları Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce bir kamyon içinde 145 bin 70 adet 16 ayrı marka kaçak sigara ile birlikte 40`ı Burma ve 13`ü Afganistanlı olmak üzere 53 mülteci ele geçirilmişti. Kaçak sigaralar ve kamyon Samsun Gümrük Muhafaza Müdürlüğü`ne göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü`ne teslim edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ndesorguları tamamlanan Ömer B., Murat K., Yakup G., Mehmet B. ve Adem B., bugün "göçmen kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı" suçlarından Samsun Adliyesi`ne sevk edildi

Göçmenlerin İran`dan Türkiye`ye kaçak giriş yaptıkları, Ağrı`nın Doğubeyazıt ilçesinden Yunanistan`a gitmek için İstanbul`a götürüldükleri ve ele geçen kaçak sigaraların ise piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon TL olduğu öğrenildi. Göçmenlerin İran`dan Yunanistan`a gitmek için kendilerini götürenlere kişi başı 3 ila 4 bin TL arasında para ödedikleri ortaya çıktı.
Kaynak: İHA