Depremde Vefat Eden Öğretmen Emel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Van`daki depremde öğretmen eşi Özgür Subaeşıay (26) ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Emel Subaşıay (25), İzmir`de düzenlenen törenin ardından, aynı depremde vefat eden teyzesiyle birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Depremde Vefat Eden Öğretmen Emel Son Yolculuğuna Uğurlandı
Emel Subaşıay ve teyzesi Hanım Yavaş için Çiğli ilçesi Yeni Mahalle`deki Mustafa Yazgan Camisi`nde, ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Nnamaza ailesi, yakınları ve öğretmen meslekdaşları katıldı. Subaşıay ve Yavaş`ın cenazeleri, omuzlara alınarak cenaze aracına bindirildi. Daha sonra da Ulukent Mezarlığı`nda toprağa verildi. Emel Subaşıay`ın eşi Özgür Subaşıay`ın cenazesi ise memleketi Manisa`nın Turgutlu ilçesinde defnedildi.

Ege Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunuolan genç çiftten Emel, mesleğe Ağrı`nın Eleşkirt ilçesinde başladı. Ardından tayini Van`a çıktı. Üniversite sıralarında tanıştığı Özgür de bir sonraki yıl Van`ın Gürpınar ilçesinde göreve başladı. İzmirli Emel ve Manisalı Özgür, geçen temmuz ayında dünyaevine girerek mutluluklarını taçlandırdı. Emel Şehit İbrahim Karaoğlanlıoğlu Lisesi`nde, Özgür de Gürpınar Çok Programlı Lisesi`nde öğrencilerin sevgilisi haline geldi. Meslek aşkıyla memleketlerinden kilometrelerce uzağa giden çifti, yakınları da yalnız bırakmadı. Genç öğretmen Emel`in annesi Şeyma Çokbilen ve teyzesi Hanım Yavaş da geçen erşembe günü Van`a gidip kızları ve damatlarıyla hasret giderdi. Pazar günü ise bütün aile fertlerinin evde bulunduğu esnada Van, 7,2 ile sallandı. Kazım Karabekir Caddesi`ndeki yedi katlı Safa Apartmanı yerle bir oldu. Arama kurtarma ekipleri, ilk olarak anne Şeyma Çokbilen`e yaralı olarak ulaştı ancak genç çiftten haber alınamadı. Tedirgin bekleyiş, akşam saatlerine doğru yerini acıya bıraktı. Genç öğretmenlerin cansız bedenleri, binanın enkazından çıkarıldı. Teyze Hanım Yavaş da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.