Arıcılara Kaymakam Öğüdü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde açılan ‘Arı Yetiştiriciliği Kursu’nda, Kaymakam Osman Tunç, meuzn olan kursiyerlere, "Doğru ve dürüst olun’ dedi.

Arıcılara Kaymakam Öğüdü
Ortaoba köyünde 22 kursiyere belgeleri Kaymakam Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, köy muhtarı Adem Ercan, Halk Eğitimi Merkezi müdürü İsmail Damar, okul müdürleri Hasan Zörer, Hüseyin Malcı, müdür yardımcıları M. Halil Dikici, Mehmet Kundakçı, Barış Seren ve usta öğretici Cemil Gülcü nün katıldığı, Ortaoba İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törenle verildi.

Önemli mesajlar veren Kaymakam Osman Tunç, "Ben de arıcı bir aileden geliyorum. Görev yaptığım yerlerde arıcılık mesleğini doğru ve dürüst bir şekilde yapan değerli insanlarla tanıştım. Kovan içerisindeki dünya bir mühendislik harikasıdır. Üretilen ürünlerden bal, polen, arı sütü ve propolis gibi ürünler Allah`ın lütfu olarak tabiatın insanoğluna sunduğu mucize ürünlerdir. İnsan sağlığı üzerinde önemli etkileri olan ve her geçen gün önemi artan bu sektörde üretimin bilinçli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Üretici olarak insanımızın sağlığını olumsuz etkileyebilecek uygulamalardan kaçınmak, gıda sektörünün her alanında olduğu gibi arıcılık sektöründe de doğal yollarla organik ürünler üretmek, bilinçli birer üretici olmak son derece önemlidir. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek kimyasalların, ürünlere etkisini sıfıra indirerek insanımızın güven içerisinde bu ürünleri tüketmesini sağlamak bir üretici için önemli bir sorumluluktur. Piyasada bu güven ortamı oluşturulduğunda, üreticimiz daha çok kazanç elde edebilecektir. İşe hakkının verilmesi, doğruluk ve dürüstlük önemlidir. Sizleri ve emeği geçenleri tebrik ediyorum." diyerek geliştirilecek projelerle ekonomik durumu yetersiz kursiyerlerimizden arıcılık mesleğine gönül vermiş üreticilerin vakıf tarafından destekleneceğini belirtti.Törende Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, akşam saatlerinde gerçekleştirilen ve 16 iş günü süren kursun toplam 80 saat olduğunu ve 22 kursiyerin belge almaya hak kazandığını, kursta Cemil Gülcü nün görev aldığını belirtti.
Kaynak: İHA