`türk Yerel Medya Ab Yolunda` Seminerleri Devam Ediyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayesinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen `Türk Yerel Medyası AB Yolunda` projesi devam ediyor.


Proje kapsamındaki yedinci bölgesel bilgilendirme semineri 16–17 Kasım tarihlerinde Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. Seminer, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hakkâri, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin ve Şırnak`taki gazete, televizyon, dergi, radyo ve internet alanında çalışan tüm yerel medya mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilecek.
Şanlıurfa seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlanırken, Şanlıurfa seminerine katılmak isteyen yerel medya mensupları başvurularını en son 2 Kasım tarihine kadar yapabilecek. Seminere katılım için başvurular internet üzerinden alınırken, projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine https://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılıyor.

`Türk Yerel Medyası AB Yolunda` projesi ile Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor.
Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor ve AB sürecimiz, günlük hayatımıza ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programlar hakkında bilgilendirmede bulunuyor.
Ayrıca, Avrupa Birliği Bakanlığı katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriyor. Bakanlıkça yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberi de katılımcılara sunuluyor. Projenin ilk bölgesel bilgilendirme semineri Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenmiş, daha sonra sırasıyla Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas ve Ordu’da seminerler gerçekleştirilmişti.