Öğrenciler Deprem Tırında Uygulamalı Eğitim Gördü

Doğu Anadolu fay hatları deprem similasyon TIRı İskenderun’da öğrencilerin akınına uğradı.

Öğrenciler Deprem Tırında Uygulamalı Eğitim Gördü

‘Kandilli Rasathanesi depremi şehrinizde anlatıyor’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Doğu Anadolu Fay hatlarını dolaşarak, İskenderun anıt alanında konuşlanan deprem simülasyon TIR’ında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü afete hazırlık eğitmeni Rüya Seyhan tarafından öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verildi.
Atatürk anıtına gelen TIRı çok sayıda öğrenci ve öğretmen ziyaret etti. İskenderun’da faaliyet gösteren Gülen Koleji öğrencileri de deprem TIRını gezerek incelemelerde bulundu. Deprem TIRında öğrencilere meydana gelebilecek deprem esnasında neler yapmaları konusunda masa ve sıra altlarında tatbiki olarak bilgiler verildi. Deprem TIRında kurulan sistemde deprem anı sarsıntı karşısında öğrenciler gerçek deprem oluyormuş gibi heyecan yaşadılar.
Gülen Koleji Müdür Yardımcısı Bayram Şahan, “Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Van’da 7.2 şiddetinde meydana gelen Türk halkı olarak hepimizi derinden üzdü. Bizler de öğrencilerimize deprem bilincini aşılamak ve onları deprem konusunda bilinçlendiriyoruz. Deprem TIRının şehrimize gelmesi ise isabet oldu” dedi.
Gülen Koleji 6-B sınıfında okuyan Çağatay Şafak, “Depreme karşı daha dayanıklı binalar yapılması gerekiyor. Bu gün burada bizlere deprem sırasında ne yapmamız gerektiği anlatıldı ve çok faydalı oldu” dedi.
Gülen Koleji 6-A sınıfı öğrencisi Alper Tosun ise, “Okuyup müteahhit olacağım ve ben çok daha sağlam binalar yapacağım. Temelin yıkılmaması için daha kalın demirlerle binayı sağlamlaştıracağım. Binalar sağlam olmadığı ve eksik malzeme kullanıldığı için en ufak bir depremde binalarımız yıkılıyor, insanlarımız hayatını kaybediyor” ifadesini kullandı.
Deprem TIRını ziyaret eden öğrencilere çeşitli broşürler dağıtıldı.