Deprem Bitlis’te De Hissedildi: 1 Ölü, 3 Yaralı

Merkez üssü Van`ın merkez ilçeye bağlı Tabanlı köyü olan deprem, Bitlis merkezde ve ilçelerinde de hissedildi.

İlk belirlemelere göre, Bitlis`in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde, bir evin yıkılması sonucu 9 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Tatvanda ise 3 kişi yaralandı.

Depremin etkisiyle inşaattaki iskeleden düşen bir vatandaş, depremden dolayı kalp krizi geçiren bir vatandaş ve kredi yurtlar kurumunda pansiyonda kalan bir kız öğrenci, ranzadan düşerek yaralandı. Öte yandan, il merkezi ve Tatvan’da köylerde hasar olduğu bildirilirken, köylerde evlerde hasar olduğu ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

HASTANELER BOŞALTILDI
Deprem’den dolayı Tatvan’daki hastaneler, muhtemel yeni bir artçı sarsıntıya karşı apar topar boşaltıldı. Depremden dolayı hastaneye kaldırılan vatandaşları hastanede ziyaret eden Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, depremden dolayı ilçede 3 kişinin yaralandığını, bazı binalarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Köylerdeki evlerde hasarlar olduğunu kaydeden Yılmaz, hasar tespit çalışmlaraının devam ettiğini ve muhtemel yeni bir artçı depreme karşı ilçedeki hastanelerin güvenlik nedeniyle boşaltıldığını ifade etti.

MİNARENİN KUBBESİ YIKILDI
Şiddetli sarsıntılar nedeniyle Tatvan`ın Hidayet Mahallesi`nde bulunan Hidayet Camii`ne ait minarenin tepesinde bulunan kubbe koparak yere düştü.

Korku dolu saatler yaşayan mahalle sakinleri, evlerden sokaklara çıktı. Tatvan ilçesinde alışveriş yapan vatandaşlar ve dershanelerde bulunan öğrenciler de deprem nedeniyle bulundukları binalardan tahliye edildi. Köylerde yaralıların olduğu bildirildi.