Valilikten Oto Galerilerine: İşyerlerinizdeki Lpg`li Araçları Çıkartın

Ankara Valiliği, şehir içinde bulunan oto galerilere ait LPG`li araçların işyerleri içinden çıkarılması konusunda uyardı.


Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzasıyla "oto galerilerinin kapalı kısmında sıvılaştırılmış petrol gazı ve sıkıştırılmış doğalgaz kullanan araç bulundurulmaması" başlığıyla yayımladığı genelgede, kaymakamlıkların bu konuda acilen harekete geçmesine dikkat çekildi. Genelgede ruhsatlı ikinci el oto galerilerinin kapalı kısımlarında LPG’li araçların bulundurulması bina ve çevre sakinleri bakımından büyük risk oluşturduğu vurgulanarak, oto galerilerdeki bu araçların binada ve çevrede bulunan halkın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğinin altı çizildi.
Belediye sınırları içerisinde ruhsatlı olup da kapalı kısımlarında sıvılaştırılmış petrol gazı ve sıkıştırılmış doğalgaz kullanan araç bulunduran ikinci el oto galerileri hakkında gerekli yasal işlemlerin derhal yapılması gerektiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "5393 sayılı Belediye Kanununun `Belediyenin Yetkileri ve İmtiyazları` başlığı altındaki 15. maddesinin (c) fıkrasında; gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili olarak kanunlarda belirtilen izin veya ruhsatı vermek ve (l) fıkrasında da; gayrisıhhi müesseseler ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek görevleri belediyelere verilmiştir. 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanuna göre yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin Ek-1’de Sıhhı Müesseseler İçin Sınıflarına ve Özelliklerine Göre Aranacak Nitelikler başlığı altında; (L) maddesi (d) bendi 1. fıkrası; oto galerilerinin kapalı kısmında sıvılaştırılmış petrol gazı ve sıkıştırılmış doğalgaz kullanan araç bulundurulmaması hükmüne amirdir."
Valilik, belediye sınırları içerisinde ruhsatlı olup da oto alım satımı yapan ikinci el oto galerilerinin kapalı kısmında sıvılaştırılmış petrol gazı ve sıkıştırılmış doğalgaz kullanan araçların, kapalı kısımlarından acilen uzaklaştırılmasını ve araçları kapalı kısımda bulundurduğu tespit edilen oto galerileri hakkında ilgili belediyeler tarafından gerekli işlemlerin derhal yapılmasını istedi.