Gazi ve Şehit Yakınları Edirnekapı Şehitliğinde Terörü Protesto Etti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyesi bir grup, Edirnekapı Şehitliği’nde terörü protesto etti.

Gazi ve Şehit Yakınları Edirnekapı Şehitliğinde Terörü Protesto Etti
Şehitlikte Kur`an-ı Kerim okuyup dua eden grup adına konuşan İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın, “Bıçak kemiğimize değil; ciğerimize, kalbimize, yüreğimize dayandı.” dedi.

Terör örgütü PKK’nın Çukurca’da yaptığı saldırı, Edirnekapı Şehitliği’nde protesto edildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği üyesi yaklaşık 100 gazi ve şehit yakını, ellerinde Türk bayrakları ile Edirnekapı şehitliğinde toplandı. Şehitlikte hayatını kaybeden askerler için Kur`an-ı Kerim okuyup dua eden gurubu temsilen konuşan derneğin İstanbul Şubesi Başkanı şehit pilot eşi Gönül Alpaydın, “Bıçak artık kemiğimize değil; ciğerimize, kalbimize yüreğimize dayandı.” dedi. Alpaydın, “Biz insan hakları diyoruz, ancak şehitlerimizin insan hakları hiç meydanda olmuyor. Bu katillerin insan hakları hep önde duruyor. Biz de buna yanıyoruz. Hepimiz devletçe birlik olalım. Şehitlerimize sahip çıkalım. Birbirimize kenetlenelim. Bu mundar teröristleri yok edelim. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ni kimse bölemez. Boşuna hayal kuruyorlar, boşuna plan yapıyorlar. Bizim gücümüz, iman birliğimiz milli bütünlüğümüz, bunları yenmeye her zaman muktedir olacaktır. Devletimiz milletimizle birlikte bunların hakkından mutlaka gelecektir.” diye konuştu.
Gazi ve şehit yakınlarının eylemine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Faik Tünay da, “Burada kimse kimseyi yaralamasın, hepimiz el ele verelim. Ben insanlığımdan utanıyorum. Meclise gidiyoruz, çözüm bulamıyoruz. Bu parti meselesi değil, ülke meselesidir. Bazı şerefsizler çıkıp buna savaş diyorlar. Dediğiniz çok doğru bıçak kemiğe değil ciğerimize dayandı.” dedi. Konuşmaların ardından şehit mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Çocuklarının fotoğraflarını taşıyan şehit yakınları, “Her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz. Artık yeter, buna bir çözüm bulsunlar. İçimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Şehitlikteki eylemin ardından kortej oluşturan Gaziler ve şehit yakınları, Eski Edirne Asfaltı’nda yürüyüş yaptı. Fatih Edirnekapı meydanına kadar yürüyen grup burada olaysız şekilde dağıldı.