Güneydoğulu İşadamları İle Sivil Toplum Temsilcilerinden Teröre Tepki

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde 24 güvenlik görevlisinin şehit düşmesine Güneydoğulu iş adamları ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

Güneydoğulu İşadamları İle Sivil Toplum Temsilcilerinden Teröre Tepki

Güneydoğu Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Federasyonu (GÜNFED) Başkanı Mehmet Demir, terör örgütüne tepki göstererek “Siyasi rant elde etmeninin anlayışla karşılanacak bir tarafı yok.” dedi.

Demir, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerce 24 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 18 kişinin de yaralanmasının vahşi bir durum olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Ülkemiz bugün korkunç bir katliam haberiyle derinden sarsılmıştır. İçinde bulunduğumuz durumun yaşattığı acıyı tarif etmek mümkün değildir. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet evlatlarını bu ülkenin bekası için şehit veren acılı ailelere baş sağlığı diliyoruz. İnsan olma olgusunu taşıyan herkes bu acıyı paylaşmalıdır. Bu katliamın yegâne müsebbibi olan terör örgütü ve destekçileri insanlık vicdanında en ağır şekilde mahkûm edilecektir. Bu hain ve korkunç saldırının bedelini ödemelidirler. Yapılan katliam asla karşılıksız bırakılmamalıdır. Kendilerinde bu cüreti görenler bir daha ayağa kalkamayacak şekilde cezalandırılmalıdırlar.”
Terör örgütüne verilen primlerin yanlış olduğunu, terör örgütüne prim verenlerin bir gün mutlaka hesabını vereceğini ifade eden Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan ise “Terör örgütüne demokrasi ve insan hakkı savunuculuğu rolünü biçenler yapılan bu katliamı nasıl açıklayacaklar. Bu ülkenin evlatlarını katletmeyi demokrasinin hangi unsuruyla bağdaştıracaklar. Demokrasinin de insan haklarının da tarafı bellidir. Yeryüzünde aklı başında hiçbir insan bu cinayet şebekesini savunamaz, savunmamalıdır.” diye tepki gösterdi.

Yaptıkları katliamlarla bu ülkenin çocuklarının birlikte yaşama birlikte bir gelecek kurma idealini hedef alanlar muktedir olamayacağını vurgulayan Fincan, “Bu suçun failleri işledikleri cinayetin karşılığını en ağır şekilde görmelidirler. Bu katiller bilmeliler ki bütün bu acılar, trajediler bize kardeş olduğumuzu unutturmayacaktır. Ellerini ovuşturanlar boşuna heveslenmektedir bu ülkenin insanları birlikte ve kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Dehşet verici bu acının üstesinden de hep birlikte aklıselim ve soğukkanlılıkla gelmeyi başaracağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan bu saldırıların Türk milletini ve ordusunu terör konusunda asla yıldırmayacağını belirten Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mutafoğlu da, “Kendilerini istedikleri kadar farklı tanımlasınlar ellerine bulaşan bu kanı temizleyemeyecekler. Bu ülkenin insanları çok daha ağır zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Yine başaracaktır. Hiçbir terörist eylem bu ülkeyi zaafa uğratamayacaktır.” dedi.