Erdoğan’dan Bdp’lilere: Ağızlarına Barış İfadesi Yakışmıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari Çukurca’daki 24 şehit, 18 askerin yaralandığı terör saldırısını eleştirirken Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’ne yüklendi.

Erdoğan, “Yapılan olayları kınarken PKK’yı, isim değiştirenleri, terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu katkısı olamaz. Onların ağzına barış ifadesi yakışmıyor. Barış gerçek anlamda barışı özleyenlerin ağzına yakışıyor. Barış yaşanılır, konuşulmaz.” dedi.
Başbakanlık merkez binada sabah 08.00’dan bu yana ilgili bakanlar, MİT Müsteşarı ve komutanlarla bir araya gelen Erdoğan, toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan`ın danışman milletvekillerinden Yalçın Akdoğan ve Başbakan Danışmanı Hüseyin Besli ile birlikte salona geldi. Burada terör örgütünün son saldırısını değerlendirirken BDP’yi eleştiren Erdoğan, internet andıcı yalanının yargı tarafından açıklandığını belirtti. Buna rağmen olayın çarpıtılmaya çalışıldığını aktararak, “Başbakan’ın imzası tamamen terörle mücadeleye yönelik bir metnin altına konulmuş imzadır. Olayın aslı budur. Bunu bile çok farklı yola çıkmaya çalışan bölücü terör örgütüyle el ele kol kola dolaşanlar yanılacaktır.” ifadesini kullandı.