Amerikalı Politikacılardan Başkan Ak`a Ziyaret

ABD`den gelen politikacı ve gazetecilerden oluşan bir grup, Ankara`nın Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`ı makamında ziyaret etti.

Amerikalı Politikacılardan Başkan Ak`a Ziyaret

Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İşbirliği Derneği (BAKİAD) ile ABD`nin Kaliforniya ve çevresi eyaletlerde faaliyet gösteren Pasifika Enstitüsü`nün ortaklaşa düzenlediği çalışmalar kapsamında heyet, Türkiye`ye geldi. Oregon Eyaleti Milletvekilleri Carolyn S. Tomci, Juies L. Bailey, Beaverton Belediye Başkanı Dennis Doyle, Multnomalı Bölgesi Şerif Yardımcısı Timothy A. Moore, The Scanner Gazetesi Editörü Lisa Loving, Avukat Barbara A. Brainard, Pasifika Enstitüsü Oregon Şubesi Müdürü Abdullah Aktürk ve Pasifika Enstitüsü Oregon Şubesi Yetkilisi Ümit Y.

Ograş`tan oluşan heyetin fikir alışverişinde bulunma amaçlı ziyareti Halil İbrahim Sofrası`nda onurlarına verilen yemeğin ardından Estergon Türk Kültür Merkezi gezisiyle sürdü. Yabancı konuklar kültür merkezinde bulunan müzedeki eserleri ilgiyle inceledi.
Konuk heyet, Keçiören gezisinden sonra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından makamda ağırlandı. Belediye Meclis Üyesi Recep Harput ve Dış İlişkiler Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu görüşmede Amerikalı konuklar, Keçiören Belediyesi`nin örnek teşkil edecek nitelikte sürdürdüğü faaliyetlerden övgüyle söz etti. Nüfusu 1 milyona varan bir ilçenin idaresinin ne kadar güç olabileceğine dikkat çeken konuklar, bu anlamda ciddi bir başarı kaydettiği için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak`ı tebrik ettiler.
Başkan Ak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Keçiören hakkında ve sürdürülen hizmetlerle ilgili konuklara bilgi verdi. Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından Belediye Meclis Salonu`nda görüşmeleri izleyen heyet, yetkililere teşekkür ederek Keçiören`den ayrıldı.