Kamalak, Hükümetin Terör Politikalarını Eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hükümetin terör alanında yürüttüğü politikalarını eleştirerek Türkiye`nin zaman kaybettiğini söyledi.

Kamalak, Hükümetin Terör Politikalarını Eleştirdi
Kamalak, 4. İzmir İl Olağan Kongresi`ne katıldı. SP 4. İzmir İl Olağan Genel Kongresi Balçova Kardelen Salon`da gerçekleşti. Kongreye SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ile çevre illerden parti il başkanları katıldı. Kongrede İl Başkanlığına aday olan Avukat Bayram Sakartepe tek liste ile yarıştı

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisinin tarihte hiçbir zaman uşaklığı kabul etmediğini ancak gelinen noktada Türkiye`nin Avrupa, Amerika ve İsrail`in uşaklığını sergilediğini öne sürdü. Kamalak, konuşmasında "Amerika`nın, İsrail`in izni olmadan iktidara gelinir mi?` diye sormuyorlar mı? Avrupa`nın, Amerika`nın izni ile yönetime gelenler bu milletin iktidarı mı olur yoksa bu milletin uşağı mı olur? Milli Görüş asla uşaklığı kabul etmemiştir. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır" dedi. BUNUN SORUMLUSU KİM Saadet Partisi`nin Türkiye`nin pusulası olduğunu belirten Kamalak, hükümetin terör politikalarını eleştirerek terörün milli görüş rehberliğinde bitirilebileceğini ifade etti. Türkiye`nin zaman kaybettiğini söyleyen Kamalak, şöyle konuştu: "Türkiye için milli görüş ve Saadet Partisi bir pusula ve aynı zamanda iç barışın evrensel nizamın sigortasıdır. Ey iktidar sahipleri, siz bu usullerle terörü önleyemezsiniz. 81 ilimizde şehit vermeyen yerimiz var mı? Kurtuluş Savaşında Atatürk`ün Samsun`a çıktığızamandan İzmir`de düşmanın denize döküldüğü zamana kadar toplam şehit sayımız 10 bin 785`dir. Buna karşılık 1984`ten 2009`a kadar Güneydoğu`da kaybettiğimiz insan sayısı 60 bine yakındır. Ölen de öldüren de, şehit de katil de, mazlum da devletin nüfus cüzdanını taşıyor. Sorumlu kim? Kim önleyecek bunu? Milli görüşün dışında buna bir çare var mı? AK Parti bu terörü önleyebilirim diyebilir mi? Sen bu ülkenin yöneticisi değil misin? Daha ne kadar annelerin gözyaşının sel olmasını bekliyorsun? Kaç yıl iktidarda olman gerekiyor. Ne kadar kalırlarsa kalsınlar çözemezler. Tek çare milli görüştür." Kamalak, konuşmasının ardından kongreye katılan partililerine İslam Birliğini kurmak için yemin ettirdi. SP İzmir İl Başkanlığına aday olan Bayram Sakartepe, SP`nin dünyanın kurtuluşu için var olduğunu dile getirerek partisinin yoksulluğun, acıların değil, güzelliğin doğruların merkezi olduğunu söyledi. Saadet Partisi`nin bir adım daha ileri giderek ufkumuzu taşıyarak yeni bir dünyanın kurulması için öncü olduğunu anlatanSakartepe, şunları söyledi: "Saadet Partisi, yeni bir dünyanın kurulması için yegane adres olmuştur. Değerlerini yitirmeye yüz tutan bir dönemde, milli görüş doğrultusunda hedefine ulaşmak için, davamız küçük hesapların değil büyük ideallerin peşinde koşmak içindir. Bizim davamız hak davasıdır. Bu inanç ve sorumluluk duygusu ile görevlerimizi yerine getirmek için yeni bir çalışma dönemine giriyoruz. Bu yüzden sizlerden destek bekliyoruz. Sizin görüşleriniz bizim için yönlendirici olacaktır."
Kaynak: İHA