Yıldız: Bazı İnsanlar Açlıktan, Bazıları Da Çok Yemekten Ölüyor

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, dünyada bazı ülkelerde insanlar açlıktan ölürken, bazı ülkelerde ise yine insanların aşırı yemekten kaynaklanan şişmanlıktan öldüğünü söyledi.


Mustafa Yıldız, 15 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, gıdaların adaletli paylaşılamadığını belirtti.
Bazı ülkelerde insanların bir lokma ekmek bulamayıp açlıktan ölürken, bazı ülkelerde ise insanların aşırı yemeye bağlı şişmanlık ve obeziteden kaynaklı hastalıklardan öldüğünü vurgulayan Yıldız, “Gelişmiş ülkelerdeki her türlü israf, şu an açlığın, yokluğun pençesindeki ülke insanlarının başta gıda olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılar. Artık gelişmiş ülkeler sömürü düzeninden vazgeçmelidir. Çocuklar açlıktan ölmemelidir.” dedi.


"BESLENMEDE HAYVANSAL GIDA ÇOK ÖNEMLİ"
Yıldız, sağlıklı, zeki ve güçlü bir nesil için et, süt, yumurta gibi hayvansal gıdaların büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Bu durumun göz ardı edildiğini, hayvansal ürün yemeyen nesillerin güçsüz ve zayıf olduğunu vurgulayan Yıldız, “Hayvansal gıdaların artırılması ve tüketilmesini teşvik için çok ciddi kalıcı stratejik planlar oluşturmak zorundayız. Sağlıklı nesiller, zeki, yüksek kas gücüne sahip toplum oluşturmak için bunu yapmak zorundayız.” diye konuştu.