Osad Üyesi 12 Hekim Sağlık Taraması İçin Uganda’ya Gidecek

Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) Başkanı Mehmet Gül, dernek üyesi 12 hekimin, sağlık taraması için Uganda’ya gideceğini söyledi.

Osad Üyesi 12 Hekim Sağlık Taraması İçin Uganda’ya Gidecek
Gül, 12–22 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sağlık taraması için doktorların beraberlerinde 2 ton ilaç götüreceklerini belirtti.

Mehmet Gül, OSAD binasında düzenlediği basın toplantısında, dernek üyesi hekimlerin, son 60 yılın en kurak dönemini ve susuzluğunu yaşayan Somali, Uganda, Etiyopya ve Kenya`da problemlerin çözümü adına fedakârca çalıştıklarını bildirdi.
12–22 Kasım 2011 tarihleri arasında dernek üyesi 12 hekimin sağlık taraması için Uganda`ya gideceğini kaydeden Gül, "Doktor arkadaşlarımız arasında uzman, kadın doğum, dâhiliye, çocuk, ortopedi ve aile hekimlerinden oluşan bir heyetle bu ülkeye gideceğiz. Ayrıca bu ülkeye 2 ton ilaç götürmeyi hedefliyoruz. Her sağlık taraması faaliyetinde olduğu gibi Uganda’ya gidecek sağlık ekibimizde yer alan arkadaşlarımız da yıllık izinlerinden feragat ederek gideceklerdir. Bütün arkadaşlarımıza fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Son olarak 13 sağlık çalışanının Somali’ye sağlık taramasına gittiğini hatırlatan Gül, "Bütün bu faaliyetlerimizi insanlığın olduğu her yerde insanlığın ölmediğini göstermek, Osmaniyemizi ve ülkemizi temsil etmek adına gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdir.” ifadelerini kullandı.

Uganda’ya gidecek sağlık ekibi arasında yer alan aile hekimi Hacı Mehmet Erdoğan ise üçüncü kez bir Afrika ülkesine sağlık taramasına gitme imkânı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Ülkelerin yaşadığı çeşitli sorunlara paralel olarak da insanlarının sağlık sorunları yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Uganda`da gerçekleştireceğimiz sağlık taramasında da elimizden geldiğince insanların sağlık sorunlarına merhem olmaya çalışacağız. Götüreceğimiz ilaçları tedavileri için kullanacağız. Orada yapacağımız tedaviler sayesinde birçok insanın hayatının kurtulacağına inanıyoruz. Afrika ülkelerinde en büyük sıkıntının başında doktorun olmaması ve ilaçların çok pahalı olmasıdır. Bizler ekip olarak oraya gidecek ve elimizden geldiğince oradaki hasta insanlara yardımcı olmaya çalışacağız. Bizler ekip olarak başkentten ziyade kırsal kesimlerde yaşayan insanlara sağlık hizmeti götüreceğiz. İnşallah faydamız olur.” diye konuştu.