Girşimci Gençler Ünmek’le İş Sahibi Olacak

Ünye Belediyesi ve Ordu KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Ünye’de başlatılan girişimcilik kursu eğitimi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr.

Girşimci Gençler Ünmek’le İş Sahibi Olacak
Gürol Özcüre tarafından verilmeye başlandı.

Perşembe günü başlayıp 5 hafta sürecek olan girişimcilik kursları 11 Kasım 2011 Cuma günü sona erecek. Haftada iki gün altışar saat verilecek olan kursta 30 kişi girişimcilik eğitimi almaya başladı. Kursiyerlere eğitimi ise Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Gürol Özcüre veriyor. Eğitimlerin sonunda belgelerini alan kursiyerlere KOSGEB tarafından 27 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar da kredi desteği verilecek. Bu 27 bin liralık hibe desteğinde de ofis ve ekipman desteği 10 bin, işletme giderleri 12 bin ve işletme kurma danışmanlığı içinde 5 bin lira destek verilecek. Ayrıca banka teminat mektubu karşılığında kadınlara iş yeri açma masraflarının yüzde 80’ı, erkeklere de yüzde 70’i kadar kredi desteği sağlanacağı belirtildi.

Kursiyerleri yerinde ziyaret eden ve kurs hakkında bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu “Ünye Belediyesi olarak bugüne kadar insanlarımıza, gençlerimize, müteşebbislerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret ettik. Bununla ilgili bir çok kurum ve kuruluşlarla bugüne kadar birçok ortaklaşa projeler ürettik ve başarıyla tamamladık. Ünye Meslek Edindirmeme Kursları (ÜNMEK) çerçevesinde bugüne kadar Antalya’daki bir firmamızda İlçe Tarım Müdürlüğümüzle Halk Eğitim Müdürlüğümüzle ve farklı kurum ve kuruluşlarla gençlerimize iş bulmak ve yetiştirmek adına birçok mücadelemiz oldu. Bugün memnuniyetle görüyorum ki genç girişimcilerimiz işsiz arkadaşlarımız iş kurma durumda oldular. Bu dönem KOSGEB’le yaptığımız ortak girişim sonucunda Ünye’de 30 genç kardeşimize yeni iş sahaları açmak, açılan bu iş sahalarını desteklemek, hibe yardımlarından faydalandırmak, kredilerden faydalandırmak ve girişimcilerimizi iş sahibi yapmak yine Ünye Belediyesi ve KOSGEP iş birliğiyle olacaktır." dedi.