Vali Turhan, Eğitim Yatırımları Yerinde İnceledi

Batman Valisi Ahmet Turhan, inşaatı devam eden eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.

Vali Turhan, Eğitim Yatırımları Yerinde İnceledi

Vali Turhan, 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 16 derslikli Sağlık Meslek Lisesi, 32 derslikli Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu, 32 derslikli Çamlıtepe İlköğretim Okulu, 24 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi ile eğitime başlayan 16 derslikli Milli Piyango Anadolu Lisesi’ni gezerek yetkililerde bilgi aldı.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu`nun bahçesinde inşaatı devam eden 32 derslikli ek binanın 2011–2012 eğitim öğretim yılının 2. döneminde eğitime açılacağını kaydeden Vali Turhan, "Milli Eğitim Müdürlüğü`ne tahsis edilmiş olan 125 dönüm arazi üzerine yapımı devam eden Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte Turizm Otelcilik, Güzel Sanatlar Lisesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Mevlana Anadolu Lisesi, öğrenci yurdu, spor salonları ve lojmanlardan oluşan bir eğitim kompleksi yapmayı düşünmekteyiz.” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa da yaptığı açıklamada, “Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığımız ile sayın valimizin destekleri ile eğitim alanında büyük yatırımlar yapmış bulunmaktayız. Özellikle derslik sayısındaki artışlarla önümüzdeki birkaç yıl içerisinde derslik sayısı ihtiyacımız oldukça düşecektir. Okul yatırımlarımız devam etmesi için bütün kurumlarla işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Batman’da eğitim çıtasının yükseltilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.” şeklinde konuştu.