Muşlu Hacı Adayları Ülkenin ve Bölgenin Huzuru İçin Dua Edecek

Muş’tan hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden hacı adayları, havaalanında düzenlenen törende uğurlandı.

Muşlu Hacı Adayları Ülkenin ve Bölgenin Huzuru İçin Dua Edecek
Hacı adayları, ülkenin ve bölgenin huzuru için bol bol dua edeceklerini söyledi.

İki kafile halinde uçakla direkt Cidde’ye gidecek hacı adayları için düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Müftüsü Hasan Atlı, din görevlileri ve hacı adaylarının aileleri katıldı.
İlk defa hacca gidecek olanların heyecanlı ve mutlu oldukları gözlenirken, Muşlu hacı adayları, ülkede ve bölgede yaşanan huzursuzluğun giderilmesi için dua edeceklerini belirtti.

Mehmet Türeli (60) isimli hacı adayı, ülkede ve bölgede huzursuz bir ortam olduğunu söyleyerek, “İlk defa hacca gidiyorum. Nasip olur o mübarek topraklara ulaşırsam, bölgemizin barışı ve huzuru için dua edeceğim. Cenab-ı Allah inşallah bu ateşi söndürür.”diye konuştu.

Kafile başkanı Mehmet Koçak ise kutsal topraklarda barışın ve düzenin oluşması için dua edeceklerini ifade etti. Koçak, “Ben ve benim gibi hacı adaylarının temennisi budur. Bizler hacı adayları olarak o temenni ile kutsal topraklara gidiyoruz. İnşallah barış ve düzen olacak ve ülkemiz daha aydınlık günlere kavuşacaktır.” dedi.

İl Müftüsü Hasan Atlı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonucu kesin kayıt yaptıran hacı adayı sayısının 439 olduğunu söyledi.
Hac ibadetinin önemi ile ilgili olarak hacı adaylarını bilgilendiren Atlı, hac ibadetinin ancak Harem bölgesi diye bilinen bölgede yapılabildiğini kaydetti. Kâbe ve Arafat Dağı gibi mekanların bulunduğu bölgeye Allah’ın Beyti (Beytullah) adı verildiğini dile getiren İl Müftüsü Atlı, ancak bu mekanlarda hac ibadetinin yapılabileceğini ifade etti.

İl Müftüsü Hasan Atlı’nın konuşmasının ardından yapılan uğurlama duasından sonra hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.