Muş`ta Tesettüre Özgürlük Açıklaması

Muş Selam İlim Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) Başkanı Cesim Yılmaz, "Artık çocuklarımızın tesettürle okula gitmesini istiyoruz" dedi.

Muş`ta Tesettüre Özgürlük Açıklaması
Cuma namazının ardından Belediye Meydanı`nda bir araya gelen dernek üyeleri, açtıkları pankartlarla okullar ve eğitim kurumlarında tesettürün serbest olmasını istedi. Kadınların da destek verdiği basın açıklaması, Kur`an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından bir açıklama yapan Selam-Der Başkanı Cesim Yılmaz, tesettürle kamusal alanda çalışmak isteyen kadınların ve eğitim görmek isteyen kız öğrencilerinin keyfi muameleye maruz bırakıldıklarını iddia etti. Sivil anayasanıngündemde olduğu bugünlerde tesettür konusunun göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Cesim Yılmaz, bu konunun anayasal güvence altına alınmasını istedi.

Tesettürün bugün serbest bırakılması halinde başka bir hükümet tarafından yasaklanabileceğini savunan Yılmaz, "Yeni bir sivil anayasanın gündemde olduğu bugünlerde tesettür konusunun göz ardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu İslami ve insani hak, anayasal güvencesi altına alınmalıdır. Bugün yönetimde olanlar şunu unutmasınlar ki, bu sorun çözülmezse yarın ilahi huzurda bunun hesabını hiçbir şekilde veremeyecekler. Bu konuda yetkili olan bütün kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz; halkımızın bu haklıisteklerine karşı duyarsız olmayın. Halkın bu haklı taleplerine kulak verin ve derhal bu sorunu çözün" dedi.

Çocuklarının tesettürle okula gitmesini istediklerini de kaydeden Yılmaz, "Ayrıca hizmet alan-hizmet veren ayrımına bakılmaksızın tesettürün hayatın her alanında tamamen serbest olmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımızdır. 28 Şubat zihniyetinin ürünü olarak başörtülü bir şekilde ilahi okuyan kızlarımızı bahane edip muhtıra verenler, bugün bu yanlışın farkına vardılar ki bu bildiriyi internet sitesinden kaldırdılar. Son dönemlerde hükümetin halkın yararına yaptığı gözle görülür maddi iyileştirmelerigörmekle beraber, mütedeyyin kesimlerin üzerindeki baskılar ve inanç özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması için ciddi hiçbir adımın atılmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA