Mahalle İçindeki Çöp Alanına Vatandaşlardan Tepki

Kütahya`da belediye tarafından iki mahalle arası yakınına hayvan leşi ve çeşitli atıkların dökülmesine tepki gösteren kadınlar, yolu trafiğe kapattı.

Mahalle İçindeki Çöp Alanına Vatandaşlardan Tepki

Evliya Çelebi Mahallesi`nde yaşayan bir grup kadın ve çocuk, Çamlıca Caddesi`nde Kütahya Belediyesi`nin moloz döküm sahası girişinde toplandı. Kadınlar, moloz döküm sahasına giden yolu ahşap kasa ve tuğlalarla kapatarak, oturma eylemine başladı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Kadınlar, moloz dökülmesi için ayrılan sahaya, hayvan leş ve dışkıları, yemek artıkları ile çeşitli atık malzemelerin belediye ekiplerince döküldüğünü öne sürerek, özellikle yaz aylarında çevreye kötü kokular yayıldığını ve sayıları artan başıboş köpeklerin tehlike oluşturduğu söyledi.

Burasının halk sağlığını tehdit edici boyuta ulaştığını iddia ederek sahanın kapatılmasını isteyen kadınlar, yetkililer gelinceye kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.

Söz konusu alana gelen zabıta yetkilileri, saha girişinde oluşturulan kontrol noktasında görevli bulundurulacağını ve buraya moloz dışında atık dökülmeyeceğini, başıboş köpeklerin ise ilgili mevzuat gereği kısırlaştırıldıktan sonra yeniden toplandıkları alana salındığını kaydetti.

Bu açıklamalar üzerine yaklaşık 3 saat süren eylemi sona erdiren kadınlar, barikatı açtıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Mahalle sakinleri Belediye Başkanı Mustafa İça`nın yurt dışında olması nedeniyle akşam saatlerinde başkan yardımcılarının mahalleye gelerek gerekli talimatı vermeleri dışında eylemlerinin süreklilik arz edeceğinin de altını çizdi.