İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Ankara`ya Geliyor

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun daveti üzerine 16-17 Ekim tarihlerinde Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.


Konuk Bakan`ın ziyaretinde Türkiye-İsveç ikili ilişkileri, AB üyelik süreci, Kıbrıs sorunu ve uluslararası terörizmle mücadele konuları ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak.
Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, ``Konuk Bakan’ın, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan tarafından kabul edilmesi öngörülmektedir. Ankara’daki temaslarından önce EDAM ve Avrupa Reform Merkezi (CER) tarafından 14-17 Ekim 2011 tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek 7. Bodrum Yuvarlak Masa Toplantısı`na katılacak İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt’in bu vesileyle Bodrum’da AB Bakanı Sayın Egemen Bağış ile de bir araya gelmesi planlanmaktadır. Söz konusu ziyaretin, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğüne saygı gibi aynı değerleri paylaşan Türkiye ile İsveç arasındaki ilişkilerin her alanda ivme kazanmasına katkı sağlayacağına ve iki ülke arasındaki ilişkiler ile işbirliğini daha da güçlendireceğine inanılmaktadır.`` denildi.