Hayati Yazıcı Borsa`daki Alışverişe Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir Ticaret Borsası`nı ziyaret ederek pamuk korbeyi ve üzüm salonundaki alışverişe katıldı.

Hayati Yazıcı Borsa`daki Alışverişe Katıldı
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli`den borsa hakkında bilgi alan Yazıcı, toplantı salonunda yaptığı konuşmada, 120. yılını kutlayacak kurumun Türk borsacılığı açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Lisanslı depoculuk çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Yazıcı, "Lisanslı depoculuğun çok önemli bir ayağı da ürün ihtisas borsacılığının hayata geçirilmesidir. Bu ihtisas borsacılığının oluşumu için Bakanlığım, kamunun diğer kurumları ve TOBB arasında çalışmalar sürdürülüyor. Bir iki takılma noktası var. O konuları da çözdüğümüz takdirde inşallah ürün ihtisas borsacılığı Türkiye`de var olacak. Bu gelişme, ticaret hayatımız ve borsacılık uygulamaları açısından olumlu sonuçlar sağlayacak" dedi.

İzmir Ticaret Borsası`nda pamuk alım satımına tanık olmaktan mutluluk duyduğunu da kaydeden Yazıcı, "Bu benim için ilk oldu. İlginç tabii. Bu tür ticari faaliyetlerin kendine özgü bir hukuku var. Kendi aralarında konuşuyorlar ve konuşmaları senet mahiyetinde. Bu alışverişe tanık olduğum için ayrıca memnunum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Bakan Yazıcı`ya plaket ve içinde borsa ürünlerinin yer aldığı bir sepet takdim etti.
Kaynak: İHA