Eskişehir`de Şap Tehlikesi Sebebiyle Kente Hayvan Girişi Yasaklandı

Eskişehir`in İnönü, Han, Seyitgazi, Günyüzü ve Tepebaşı ilçelerine bağlı bazı köylerde şap hastalığı tespit edildi.

Bu nedenle söz konusu bölgeler karantinaya alınırken, il genelindeki hayvan pazarlarında hayvan satışı yasaklandı. İl genelindeki mezbahalara hayvan sevkiyatı da kontrollü olarak yapılıyor. Şap hastalığının İran sınırına yakın bölgelerden getirilen hayvanlardan kaynaklandığı ileri sürüldü.


Eskişehir Valiliği`nden yapılan açıklamada, İnönü, Han, Seyitgazi, Günyüzü ile merkez Tepebaşı ilçelerine bağlı bazı köylerde şap hastalığının tespit edildiği belirtildi. Şap hastalığına karşı il genelindeki tüm büyükbaş hayvanlarda aşılama işleminin devam ettiği kaydedilen açıklamada, söz konusu hastalığın İran sınırına yakın Doğu illerinden getirilen hayvanlardan bulaştığı tahmin ediliyor.


Aşılama çalışmalarının il genelinde süratli biçimde devam ettiği, hastalığının başka köylere yayılmaması için gerekli tüm önlemlerin aldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İl genelindeki hayvan pazarlarında hayvan satışı yasaklanmıştır. Şap hastalığının görüldüğü bölgeler karantinaya alınmıştır. Bu süreçte mezbahalara hayvan sevkiyatı kontrollü olarak yapılmaktadır. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hastalık kısa sürede ortadan kaldırılacak, bayram öncesi satış ve sevkiyatlar serbest bırakılacaktır."