Bulgaristan`dan Erzincan`a Eğitim Köprüsü Kuruldu

Hayatboyu Öğrenme (LLP) Programı kapsamında, Bulgaristan Vratsa kenti Bölge Eğitim Kurulu Başkanı ve heyetinden oluşan 12 kişilik grup Erzincan’a geldi.

Bulgaristan heyeti 3 gün süresince Erzincan’da çeşitli faaliyetlere katıldı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün T.C Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı(LLP) 2010 teklif çağrısı döneminde hazırlamış olduğu Comenius Bölgesel Ortaklık (Regio) projesi kabul edildi. "Motivation of the Primary School Pupils for Studying" isimli projede ortak ülke Bulgaristan, yerel ortaklar ise Özel Fidem İlköğretim Okulu ve İl Halk Kütüphanesi oldu. Proje, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, ortak olarak Bulgaristan-Vratsa Regional Inspectorate of Education (Bölgesel Eğitim Müdürlüğü) arasında uygulanıyor. Ortak bölgenin yerel ortakları ise St.Sofronii Vrachanski İlköğretim Okulu, Hristo Botev İlk ve Ortaöğretim Okulu, Hristo Botev Bölge Kütüphanesi.
Projenin 1. hareketlilik ziyareti 24- 26 Kasım 2010 yılında Erzincan`a Bulgar Eğitim heyeti gelerek gerçekleştirildi. Erzincan 1. hareketlilik ziyareti 13-20 Mart 2011 tarihinde Bulgaristan`a giderek gerçekleştirildi. 2.Hareketlilik faaliyeti 12- 14 Ekim 2011 tarihleri arasında Erzincan da gerçekleştirildi. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde iyi örneklerin sergilenmesi, geliştirilmesi ve aynı zamanda ülkeler arası eğitim çalışmalarının karşılaştırılması amacıyla hazırlanan Comenius Bölgesel Rrtaklık(Regio) projesinde, ortak ülke olan Bulgaristan`ın Vratsa şehri eğitim yöneticilerinden oluşan heyet ile yerel ortaklar arasındaki 3 gün boyunca çeşitli faaliyet programı uygulandı.